La comissió de seguiment dels centres sociosanitaris analitzarà els brots de Covid al Cedre i Salita

Víctor Filloy admet que la situació dramàtica viscuda a les residències es debatrà en l’òrgan, on a banda de Govern també hi participaran les direccions de les instal·lacions i representants de la Federació de gent gran

Imatge d'una de les façanes del Cedre.
Imatge d'una de les façanes del Cedre. Toni Solanelles

El Govern ha formalitzat la creació d’una comissió per fer el seguiment dels centres sociosanitaris. En l’òrgan, a banda de representants de l’executiu també hi haurà les direccions de les diferents residències i hi prendrà part també la Federació de la gent gran. Des de l’executiu s’admet que un dels temes de debat seran els brots de coronavirus, altament letals, registrats al Cedre i a Salita amb l’objectiu de “reflexionar” i “avançar-nos” per evitar que situacions similars es puguin repetir en el futur.

Així ho ha explicat el ministre d’Afers Socials, Víctor Filloy, que serà un dels representants a la comissió, juntament amb el seu homòleg de Salut, Joan Martínez Benazet. També hi haurà tècnics de tots dos ministeris, personal del Servei d’Atenció Sanitària (SAAS) així com les direccions dels centres i un representant del col·lectiu de gent gran.

“Volem intentar compartir de forma transversal i transparent tot el que tingui veure amb la situació epidemiològica i el que tingui relació amb les dinàmiques dels propis centres”, ha apuntat Filloy, que ha destacat la importància de la participació dels responsables dels mateixos centres sociosanitaris. “Ens faran arribar els neguits que tenen amb els protocols que es van traient per protegir la gent gran”, ha destacat. El desig és que la comissió esdevingui “un espai de debat per reflexionar sobre tot el que tingui a veure amb els centres”.

I dins d’aquest tot, també hi figura la situació dramàtica viscuda al Cedre i a Salita durant el pitjor de la crisi del coronavirus. “És una de les qüestions que es podran posar sobre la taula” ha admès Filloy que, tot i això, ha volgut reiterar que “pensem que es va actuar amb celeritat i professionalitat”. Al seu entendre, “la comissió ens han de permetre reflexionar i avançar-nos de cara a la tardor” i aconseguir “que l’experiència dels mateixos centres ens serveixi per veure com podem millorar de forma més segura en la protecció de la gent gran”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending