El centre per a joves amb trastorns no es posarà en marxa com a molt aviat fins a l’agost

Pallarés també ha tractat altres temes vinculats amb els joves, com l'habitatge, el Pla Nacional de la Joventut, l'observatori d'aquest col·lectiu o el transport

La ministra d'Afers Socials, Judith Pallarés (segona per l'esquerra) en la compareixença al Consell General.
La ministra d'Afers Socials, Judith Pallarés (segona per l'esquerra) en la compareixença al Consell General. Alba Llacuna

El centre residencial d’educació intensiva (CREI) no es posarà en marxa com a molt aviat fins al mes d’agost. Així ho ha manifestat la ministra d’Afers Socials, Igualtat i Joventut, Judith Pallarés, que ha comparegut al Consell General per tractar diversos aspectes relacionats amb els joves del país. En declaracions posteriors a la compareixença, Pallarés ha analitzat els passos que queden abans que el CREI entri en funcionament.

Així, el ministeri espera adjudicar entre aquesta setmana i la vinent la concessió de la gestió a l’empresa finalment escollida. De fet, aquests dies s’estan analitzant les dues propostes finalistes que hi ha sobre la taula, així com reunions amb les associacions per resoldre dubtes i escollir la millor opció. Després, segons la titular ministerial, caldrà que l’empresa triada aterri al Principat, contracti el personal necessari i es comenci a treballar amb la repatriació, si és que cal, dels joves andorrans o residents que pateixen algun tipus de trastorn i que actualment estan internats en centres estrangers.

Per tant, es creu que un termini prudencial seria que el centre entrés en servei durant el mes d’agost, però, com ha recalcat, “tan aviat com tinguem personal, es posarà en marxa”. Per tant, pràcticament dos mesos més tard de l’inicialment previst. Com s’ha dit, Pallarés ha fet aquestes explicacions després d’una compareixença en què ha explicat l’estat dels compromisos adquirits en el marc del treball en comissió.

Entre els 67 dels 72 punts tractats, hi ha l’accés a l’habitatge d’aquest col·lectiu. En aquest sentit, la ministra ha exposat que l'han demanat 122 joves, però només ha estat atorgada a 63. El motiu és que no complien els requisits; en concret, ha especificat que “no es tractaven d’emancipacions com a tal, sinó de canvis de pisos”.

Dos temes que des del partit Socialdemòcrata han subratllat com a prioritaris i han insistit que es desenvolupin abans que acabin el 2022.

El transport públic, el Pla Nacional de Joventut i l’Observatori de la Joventut han estat altres temes que han centrat la compareixença de Pallarés. Pel que fa a la mobilitat, ha avançat que la gratuïtat del bus jove -adreçat actualment a tots els joves de 12 a 20 anys escolaritzats i no escolaritzats- serà d'un any. "Era molta més factible fer el canvi cap a la gratuïtat per un any en el cas del transport jove", ha especificat la ministra que ho ha desvincu

Pel que fa al Pla Nacional de Joventut, ha certificat que esperen rebre les recomanacions del Consell d’Europa, així com que “el timing amb el que es treballa per tenir-la aprovada és a finals d’any”. Pallarés, però, ha reclamat la col·laboració del Fòrum de la Joventut i dels comuns per tenir un text consensuat.

Finalment, la ministra també s’ha referit a l’Observatori de la Joventut que hauria de servir per recopilar dades i informació sobre el col·lectiu en diferents àmbits.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending