Campanya perquè Afers Socials consideri com una despesa més les pensions alimentàries

Una vintena de ciutadans es mobilitzen a l’entorn d’un home que des del mes de març, encara que de manera interrompuda, viu al seu cotxe per manca de recursos

Pertinences de Fabio a l'interior del seu cotxe per poder passar la nit.
Pertinences de Fabio a l'interior del seu cotxe per poder passar la nit. ARXIU PERSONAL

Un grup de ciutadans que s’estan organitzant al tomb d’un resident portuguès que des del mes de març, de manera interrompuda, fa vida al seu cotxe ha posat en marxa una campanya per tal que el Govern en general i el ministeri d’Afers Socials específicament consideri les pensions alimentàries com una despesa més en el moment de demanar ajudes. L’home en qüestió, que té dos fills petits de dues relacions diferents, no troba una solució a les seves dificultats, agreujades perquè amb el coronavirus se li ha suspès el contracte laboral.

Persones de l’entorn d’aquest home, que l’estan ajudant donant-li aixopluc algunes estones perquè pugui descansar millor del que ho pot fer al vehicle o li preparen menjar, han activat a change.org una petició electrònica perquè es canviïn alguns criteris. Abans de trobar-se en situació d’ERTO, l’home ja havia hagut d’estar de baixa per haver tingut contacte amb un contagiat. L’entorn de l’home considera que ara mateix si es tingués en compte la demanda que estan promovent s’ajudaria en Fabio, que és el nom de l’home afectat, però que també aniria a favor d’un bon nombre de famílies que es troben en una situació molt similar.

L'home s'ha vist immers en un ERTO, en principi fins a final d'any, que li deixa el salari mínim; només per a la manutenció dels seus dos fills, molt petits, ha d'abonar a les respectives mares, en global, 600 euros 

Així, en l’exposició que motiva la petició a change.org es demana a Afers Socials que “reconsideri les pensions alimentàries com una despesa mensual per als progenitors, tant a l'hora de sol·licitar ajudes econòmiques com qualsevol altre tipus de prestacions socials”. Es deixa clar que "amb aquesta petició es pretén aconseguir una revisió de la situació actual del Fabio perquè mentre es vegi sota un ERTO tingui la possibilitat de viure dignament i poder gaudir del règim de visites dels seus fills”. I es conclou que “signant aquesta petició no només s'ajuda en Fabio sinó que es veuran beneficiades moltes famílies que es troben en una situació similar i per a les quals el Govern no posa solució”.

El resident portuguès ha d’abonar 600 euros de pensió, amb la dificultat que en ser les criatures de mares diferents no se li pot concedir, almenys d’entrada, una reducció de la ‘quota’. I ara per ara percep, via ERTO, l’equivalent al salari mínim. Això són 1.083 euros mensuals. Per no tenir més dificultats de les que té, i no veure’s involucrat en problemes judicials i alhora poder continuar veient els seus fills, va decidir que continuaria abonant les prestacions alimentàries i faria com podria la resta. D’aquí que visqui al cotxe tot i que durant unes tres setmanes, i sufragat pel ministeri, va poder-se estar en una pensió.

campanya
Campanya a change.org.

Però l’ajut se li va acabar i va tornar al cotxe. Les persones que li fan costat i que s’organitzen per assegurar-li algun àpat calent al dia o que es pugui dutxar, afirmen que ara mateix l’home ho està passant malament. Les condicions en què viu fins i tot li estan passant factura a nivell físic. Esperen que la seva mobilització serveixi perquè el ministeri d’Afers Socials reconsideri el cas i li pugui facilitar algun tipus d’ajuda mentre no canviï la seva situació. Almenys inicialment, l’empresa per a la qual treballa li va dir que la suspensió contractual s’allargaria fins a final d’any.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending