Balanç positiu de la prova pilot de l’Espai d’Acompanyament Familiar

Els tècnics asseguren que els participants els han donat un “bon retorn” després d’onze sessions durant les quals se’ls han apropat competències que han d’ajudar en la criança del fills

Instant d'una de les sessions del programa.
Instant d'una de les sessions del programa. AFERS SOCIALS

El ministeri d’Afers Socials ha celebrat aquests darrers dies la prova pilot de l’Espai d’Acompanyament Familiar. Es tracta d’un programa de competències parentals adreçat especialment a aquells nuclis familiars als quals el departament fa seguiment. Els tècnics que han coordinat la iniciativa han fet una valoració positiva. “Hem tingut un molt bon retorn”, han afirmat.

L’objectiu de la iniciativa és, segons s’ha explicat des del Govern, “fomentar una convivència familiar positiva” així com pel “per al desenvolupament de models de criança adequats per a infants i adolescents”. En total, i com ha explicat la tècnica Sílvia Rodríguez, s’han tirat endavant un total d’onze sessions amb contingut diversos. És el cas, per exemple de com comunicar-se amb els infants o posar-los límits, però també altres vinculats al consum de tòxics o l’abús de les pantalles.

En aquest sentit, des del departament s’ha posat en relleu que és un programa similar al que ja es fa a altres països. “És un espai on compartir neguits i on les famílies es poden ajudar entre elles”, ha apuntat la tècnica Carián Chinchilla.

Els responsables han fet un bon balanç de la iniciativa. “Hem tingut un molt bon retorn per part de les famílies”, han comentat.

Etiquetes

Comentaris

Trending