AUTEA crea un xarxa professional per donar suport als afectats per l’autisme

Inés Martí continuarà durant dos anys al capdavant de l’entitat, que també crea les figures de Soci d’Honor, Protector i Amics

Comentaris

La presidenta d'Autea, Inés Martí durant la presentació del projecte la setmana passada.
La presidenta d'Autea, Inés Martí durant la presentació del projecte la setmana passada. Cristian Cortés

L’Associació d’Afectats d’Autisme d’Andorra passa a anomenar-se Associació de trastorn de l’espectre de l’autisme d’Andorra, tot mantenint les mateixes sigles (AUTEA). Així es va decidir en l’assemblea general de l’entitat, celebrada de forma telemàtica i que també va servir per a la renovació de la junta directiva, tot i que Inés Martí continuarà com a presidenta. A banda es va aprovar la creació de les figures de Soci d’Honor, Protector i Amics d’AUTEA i la creació d’un comitè tècnic assessor i una xarxa professional per donar suport als afectats.

L’òrgan dirigent ha estat escollit pels propers dos anys. Era, de fet, l’única candidatura que es va presentar. A Martí l’acompanyaran alguns membres de la junta sortint, com Laura Vidal, com a vicepresidenta; Joan Giró, Pedro Alberca, Montse Llampayas, Cristina Yañez i Núria March com a vocals. S’incorporen Carolina Pastor, com a secretària de l’associació, Maika Nin, com a tresorera, i Anna Salas, Anna Muñoz, Pau Gomes i Alfons Godall com a vocals.

Martí seguirà al capdavant de l’entitat, amb el suport de membres de l’anterior junta i la incorporació de nous integrants com Carolina Pastor, nova secretària o l'ex vicepresident del Barça Alfons Godall

Una altra novetat rellevant és el nou descriptiu de l’associació, que a partir d’avui serà Associació Trastorn de l’Espectre de l’Autisme d’Andorra (AUTEA). Amb aquesta actualització, explica la presidenta de l’entitat, “ens alineem amb el que està reconegut internacionalment pels estudis, diagnòstics i manuals, com el dsm5 que és, trastorn de l’espectre de l’autisme i amb el que ens sentim plenament identificats totes les persones que hi formem part”.

L’Assemblea va aprovar també la creació de diverses figures com la del Soci d’honor, que té com a objectiu distingir a les persones o entitats que han mostrat un compromís, dedicació i contribució a AUTEA o al món del trastorn de l’espectre de l’autisme a Andorra o fora de les nostres fronteres. També s’impulsa la figura del protector: persones, entitats o empreses que gràcies a una aportació en serveis o econòmica, permetran a l’associació gaudir d’una millora substancial. Els primers són l’empresa Giraweb, l’Skimo Femení i Gol Soldiari.

Amb el seu suport s’ha fet realitat una nova pàgina web, una sala sensorial i de preparació física al programa JEI, i col·laborar amb el finançament del nou programa ‘Suport a Casa de 6 a 9 anys’.

Una tercera figura creada és la dels Amics d’Autea. En aquest cas, es distingirà a les persones, entitats culturals, esportives i d’altres àmbits que “mitjançant petites aportacions ajuden i molt al fet que l’associació segueixi oferint programes i serveis a les persones amb TEA i a les seves famílies i a poder seguir fent conscienciació”.

Es crea un comitè tècnic amb persones de reconegut prestigi que assessorament sobre els serveis i recerques que es facin des d'Autea

L’assemblea també va aprovar la creació del Comitè Tècnic Assessor (CTA), que estarà constituït per persones de reconegut prestigi, “amb l’objectiu de disposar d’un grup d’experts que ens puguin assessorar tècnicament en els serveis i recerques de l’associació i avaluar-ne els resultats i presentar propostes de millora”, com ha explicat la presidenta de l’entitat. Els primers membres són la doctora Gemma Garcia Parés, psiquiatra amb una reconeguda experiència al Centre de Salut Mental Corporació Parc Taulí i com a Cap de Salut Mental del SAAS; Jose Segundo,  psicòleg i director del departament de formació i avaluació d’Specialisterne a Espanya, Itàlia i Llatinoamèrica; i l’arquitecta Beti Faura, que ja ha col·laborat amb AUTEA en l’organització de la Jornada ‘Ciutat amable’.

Per últim, s’impulsa la constitució de la Xarxa Professional d’AUTEA que està constituïda per professionals de prestigi al país en el tractament del TEA amb l’objectiu de poder comptar amb el seu assessorament. Es tracta d’una tasca voluntària i no remunerada. En formen part la psiquiatra Maria Girò; les psicòlogues Silvia Pascal, Bibiana Sans, Lara Fortò, Aida Raya i Judith Sansa; la neuropsicòloga Montse Masses i l’infermer Aleix Serra.

Etiquetes

Comentaris

Trending