Aprovat el Pla Nacional Sociosanitari per a la Gent Gran

El text dona compliment a la resolució que es va aprovar en la sessió del Consell General en que s’instava al Govern a elaborar un programa integral de dependència i atenció domiciliària

La reunió de la Comissió Nacional de Benestar Social ha estat presidida per la ministra d'Afers Socials, Judith Pallarés.
La reunió de la Comissió Nacional de Benestar Social ha estat presidida per la ministra d'Afers Socials, Judith Pallarés. ARXIU

La ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, –acompanyada de la secretària d’Estat Teresa Milà–, ha presidit aquest dijous una nova reunió de la Comissió Nacional de Benestar Social (Conbs), que ha aprovat el Pla Nacional Sociosanitari per a la Gent Gran. Un text que dona compliment a la resolució que es va aprovar en la sessió del Consell General del 25 de setembre del 2020, en que s’instava al Govern a elaborar un pla integral de dependència i atenció domiciliària.

Aquest pla s’ha dissenyat amb uns criteris de planificació estratègica i participativa per poder donar la resposta més adequada a les necessitats de la gent gran del país. En aquest sentit, el text compta amb set línies estratègiques acompanyades de diferents accions i projectes a desenvolupar per tal de donar una resposta global ajustada al model d’atenció integral sociosanitària. Tot, enfocat a aconseguir que les persones grans puguin viure de manera independent, adaptant les accions a les característiques i circumstàncies personals.

En el marc de la reunió, els representants dels comuns –després de fer arribar les seves propostes i suggeriments al pla, els quals han estat inclosos en el redactat final– han aprovat el contingut del mateix, fent palès la seva col·laboració per al desenvolupament del mateix.

Es recorda que la Conbs és un òrgan de caràcter polític i tècnic per a la coordinació i la cooperació interadministrativa del Govern i els comuns sobre aspectes d’interès comú en matèria de serveis socials. Precisament, en la reunió d’aquest dijousi també han participat el ministre de Salut, Albert Font, i la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, així com la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, i la directora d’Interior, Cristina Roca. Per part dels comuns en formen part els cònsols majors o menors de les set parròquies.

Comentaris (1)

Trending