Un any de termini per demanar una pensió de viduïtat temporal

La prestació, impulsada al pressupost del 2021, la poden demanar les persones vídues menors de 50 anys o que tinguin entre 50 i 55 i no cobrin una de vitalícia

La façana de la CASS, al carrer Joan Maragall d'Andorra la Vella.
La façana de la CASS, al carrer Joan Maragall d'Andorra la Vella. Toni Solanelles

La Caixa Andorra de Seguretat Social ha recordat a les persones que poden beneficiar-se d’una pensió de viduïtat temporal que disposen d’un any, fins al 8 de gener del 2022, per sol·licitar. Es tracta d’una possibilitat que es té fruit d’una disposició inclosa en el pressupost aprovat per al 2021. Des de la parapública també s’avisa que per fer el tràmit cal sol·licitar cita prèvia a causa de les mesures de prevenció contra el coronavirus.

La prestació es va crear gràcies a la disposició transitòria primera dels comptes per al 2021. Aquesta estableix que les persones vídues que, en el moment de la defunció de la parella tinguessin menys de 50 anys o aquelles que tinguin entre 50 i 55 i no tinguin una pensió vitalícia) poden demanar una de temporal. Això sí, la parella difunta ha d’haver cotitzat quinze anys a la branca general i la de jubilació o bé complir els requisits legals establerts en funció de l’edat de la persona morta. La disposició s’aplica a aquelles defuncions posteriors a l’1 de novembre del 2009.

Aquelles persones interessades tenen un termini d’un any per fer la petició. Aquest temps va començar a comptar el 8 de gener i, per tant, s’acabarà el mateix dia del 2021. Des de la CASS es prega que es faci servei el servei de cita prèvia a l’hora de fer el tràmit de forma presencial.

Etiquetes

Comentaris

Trending