Aïllats usuaris del centre de dia de l’Escola Meritxell per un positiu de Covid

Ara per ara, la resta de departaments de la fundació especialitzada no tindrien cap mena d’afectació

Una imatge de l'Escola especialitzada Nostra Senyora de Meritxell.
Una imatge de l'Escola especialitzada Nostra Senyora de Meritxell. ARXIU

Els usuaris -part almenys- del centre de dia de l’Escola especialitzada Nostra Senyora de Meritxell han estat aïllats després que hi hagués una sospita d'un cas de Covid que finalment s'hauria confirmat. En principi, segons s’hauria informat anit als familiars, es tractava del contagi d’un altre usuari. Els familiars dels residents i usuaris dels serveis que ofereix la fundació estan a l’expectativa d’obtenir noves dades i més informació en relació a la situació que es viu al centre, que s'ha deixat clar que no és de preocupació.

Segons les fonts consultades, el centre de dia està ubicat a la primera planta de les instal·lacions del centre educatiu ubicat a Santa Coloma. Les mateixes fonts han indicat que ara per ara, el contagi hagut al centre de dia (que als pares se'ls ha confirmat i Govern parla només de símptomes de malaltia aguda) no ha repercutit en la resta de departaments de la fundació, que operen amb relativa normalitat i seguint les mesures dictades davant la pandèmia.

La fundació no considera que a l’entitat existeixi, almenys a hores d'ara, “cap brot per coronavirus ni situació de preocupació”

La fundació no considera que a l’entitat existeixi “cap brot per coronavirus ni situació de preocupació”. En els resultats dels cribratges, inclosos en el marc de l'estudi sentinella, no s’ha detectat cap nou cas positiu en els treballadors ni usuaris de l’organització.

Durant la passada setmana, segons que ha explicat el Govern en un comunicat, el ministeri de Salut va contactar amb dues treballadores del Servei Residencial Albó per tal de comunicar-los que havien estat contactes estrets de positius aliens a la fundació i es van activar els protocols d’actuació i d’aïllament en coordinació amb el ministeri de Salut. El darrer cribratge sentinella es va fer el dies 12 i 13 d’octubre i entre aquest dimarts i demà, dimecres, es torna a fer un altre test massiu seguint les indicacions del ministeri. 

Divendres passat, durant els controls de Salut diaris que es realitzen a tots els serveis de la fundació es van detectar símptomes de malaltia aguda en un usuari del servei de centre de dia. Arran d’això, segons s’exposa en el comunicat de Govern i segons que es va informar anit a les famílies, es van activar totes les mesures preventives i els protocols d’aïllament i es va derivar l’afectat seu metge referent. En coordinació amb el ministeri de Salut s’han activat les mesures de confinament en treballadors i usuaris de la mateixa unitat de convivència, és a dir, al centre de dia.

 

Comentaris (1)

Trending