Afers Socials redissenya l’atenció als infants i joves i la Gavernera tindrà direcció pròpia

Es descarrega de tasques la fins ara cap de l’àrea de Serveis i Programes per a la Infància, l'Adolescència i la Joventut i es convocarà una plaça per assumir la màxima responsabilitat al CRAE

L'històric edifici de la Gavernera.
L'històric edifici de la Gavernera. ARXIU

Sense canviar massa res però mirant de canviar-ho tot una mica. Afers Socials està redissenyant, sobretot pel que fa als lideratges, a les direccions, tot allò que té a veure amb l’atenció a la infància i la joventut, als adolescents i als joves. En aquest sentit, un dels elements possiblement mes destacats és el fet que la Gavernera tornarà a tenir una direcció -formalment un cap d’àrea- pròpia, només dedicada a aquest recurs.

Personalment, un dels canvis de més profunditat és el que afecta la que fins ara havia estat la cap de l’àrea de Serveis i Programes per a la Infància, l'Adolescència i la Joventut. A Aurembiaix Semis se li descarreguen algunes funcions, se li treu responsabilitat. Són dues lectures del mateix fet. Fins fa poc, Semis era la màxima responsable, entre altres coses, del des de fa un temps rebatejat com a centre residencial d’educació educativa (CRAE). El centre d’acollida d’infants de tota la vida que ha assumit nous rols, que s’ha fet gran.

Algunes de les fonts consultades han assegurat que es mantindran els mateixos departaments que fins ara però s’introduiran nous caps d’àrea per poder arribar a coordinar millor les necessitats d’un col·lectiu que el dia a dia demostra que necessita més atenció de la que potser semblava fa uns pocs anys. Que es descarregui Semis de funcions és una qüestió lògica i natural per a alguns, ja que assumia un ventall massa ampli de funcions; per a d’altres pot arribar a ser una penalització.

david molina
David Molina és l'educador social que almenys de manera transitòria està ara al davant del CRAE.

En qualsevol cas, ara al capdavant de la Gavernera hi ha de forma interina l’educador social del departament David Molina. Ja fa temps que és a la casa, a Afers Socials de Govern, i que treballa amb joves. Fins ara ha estat treballant al departament d'Afers Socials, a l'àrea de Serveis i Programes per a la Infància l'Adolescència i la Joventut. Molina és un responsable de transició, per ara, però no se sap quin serà, o així ho han assegurat les fonts consultades, el resultat del concurs per a la provisió de la plaça del cap d’àrea del CRAE que es posarà en marxa. De fet, no se sap, o almenys no s’ha explicitat, quins candidats hi pot arribar a haver.

Jordi Olivé continuarà assumint l'àrea d'Atenció a la Infància i l’Adolescència i és possible que també es designi un nou responsable per coordinar tota la qüestió de voluntariat i relació amb la Creu Roja per a infanto-juvenil. Les decisions s'han anat adoptant, especialment, després d'un confinament producte de la pandèmia que va evidenciar la importància de l'atenció als infants i joves i les debilitats i deficiències que presentava l'organització actual.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending