210 professionals segueixen el curs de prevenció de violència de gènere

La formació, realitzada gràcies al conveni tancat amb la Universitat d’Andorra, ha d’oferir a policies, treballadors comunals o del SAAS, entre altres, eines per detectar i actuar davant possibles casos d’aquesta xacra

Una classe a la Universitat d'Andorra.
Una classe a la Universitat d'Andorra. UdA

Fins a 210 persones han participat en la formació que, impartida a la Universitat d’Andorra, els ha permès millorar les seves competències a l’hora d’actuar davant possibles casos de violència de gènere. Les sessions s’han impartit a professionals de diferents àmbits i administracions, com ara treballadors comunals, membres del cos de policia o del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària i, també, del col·legi de Psicòlegs. L’objectiu és dotar-los d’eines adequades per detectar i tractar situacions vinculades als maltractaments en l’àmbit de la parella.

El curs va començar el passat 3 de novembre i volia formar els assistents en les diverses àrees d’actuació en les fases de detecció i intervenció amb víctimes de violència de gènere i domèstica. En total, s’han fet set sessions de cinc hores de duració. Per tant, 35 hores durant les quals s’han abordat elements com ara la igualtat de gènere, estereotips i rols o el marc jurídic sobre aquest àmbit. A més, s’ha compartit la Guia de Col·laboració en casos de violència de gènere i domèstica i els protocols d’actuació específics amb cada departament perquè els i les professionals puguin entendre clarament com identificar aquestes situacions de forma transversal i integral en la seva acció diària.

El curs dona resposta a un dels objectius de la Llei per a l’erradicació de la violència de gènere i domèstica aprovada l’any 2015. En ella ja s’indicava que calia oferir una formació integral, multidisciplinària i especialitzada a aquells professionals que han d’atendre possibles víctimes. La formació ha estat possible gràcies al conveni de col·laboració signat amb l’UdA per organitzar, estructurar i gestionar els grups de professionals que l’han rebut i proporcionar el personal docent necessari.

Filloy ha signat el protocol amb els set cònsols.

Relacionat

Els treballadors comunals rebran formació per detectar casos de violència de gènere

Des del Govern es recorda que l’àrea de Polítiques d’Igualtat del ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut fa tres anys que realitza formacions de capacitació als professionals susceptibles de detectar i intervenir en casos de violència de gènere i domèstica. Entre d’altres, en els cursos anteriors ja han participat el cos de policia, el de bombers, els punts joves parroquials o els tècnics del departament de social dels comuns.

Etiquetes

Comentaris

Trending