Ubach fa una crida a afrontar els reptes internacionals a través de la cooperació i el diàleg

La titular d'Exteriors participa en la sessió plenària del 28è Consell de Ministres de l’Organització per la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE) que té lloc a Estocolm

Comentaris

Maria Ubach aquest divendres a la sessió plenària de l'OSCE.
Maria Ubach aquest divendres a la sessió plenària de l'OSCE. SFGA

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha participat aquest dijous en la sessió plenària del 28è Consell de Ministres de l’Organització per la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE), que té lloc fins divendres a Estocolm, atès que Suècia ostenta actualment la Presidència de l’organisme. La trobada està marcada per les reunions bilaterals a nivell andorrà i per la possibilat d'un conflicte armat entre Rússia i Ucraïna a nivell global.

El consell de ministres és l’òrgan decisori de l’OSCE i es reuneix anualment. En aquest espai els ministres d’Afers Exteriors poden debatre sobre la seguretat de manera transversal des de la vessant politico-militar, humana i econòmica i mediambiental. Tots els documents i decisions són adoptades per consens entre els 57 Estats participants que formen part de l’OSCE i comprenen una vasta àrea geogràfica.

En la seva intervenció, Ubach ha destacat el ferm compromís d’Andorra vers el multilateralisme per afrontar conjuntament els reptes internacionals, a través de la cooperació i el diàleg i l’ordenament internacional. La ministra també ha posat en relleu la importància d‘assegurar la participació de les dones en totes les fases d‘un conflicte i en la presa de decisions per avançar en direcció a la pau i la seguretat, seguint amb els preceptes de l’Agenda Dona Pau i Seguretat.

Pel que fa a la Covid-19, Maria Ubach ha ressaltat els efectes transnacionals de la pandèmia i la necessitat d’incloure el màxim nombre d‘Estats participants de l’OSCE per trobar solucions sostenibles, en ferm compromís amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Per últim, la titular d’Afers Exteriors ha destacat la necessitat de seguir avançant en la lluita conjunta contra el crim organitzat, la corrupció, el tràfic d’éssers humans i el terrorisme.

Al marge de la sessió plenària, Ubach ha mantingut trobades bilaterals amb els seus homòlegs de Grècia, Àustria, Kazakhstan, República Txeca, Noruega, Mònaco i amb la Secretaria General de l’OSCE, Helga Schmid.

Etiquetes

Comentaris

Trending