Ubach es reuneix al Vaticà amb el secretari per a les relacions amb els estats de la Santa Seu

Durant la trobada, la ministra i Paul Richard Gallagher han compartit sobre les relacions bilaterals entre ambdós estats, que el 2020 van complir 25 anys

La minstra, Maria Ubach i Paul Richard Gallagher
La minstra, Maria Ubach i Paul Richard Gallagher Govern d'Andorra

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, s’ha reunit aquest dilluns al Vaticà amb el secretari per a les relacions amb els Estats de la Santa Seu, Paul Richard Gallagher. Durant la trobada, han compartir sobre les relacions bilaterals entre ambdós estats, que el 2020 van complir 25 anys.

Ubach i Gallagher han acordat, en la reunió que ha tingut lloc al Vaticà, explorar la possibilitat d’organitzar un acte cultural conjunt, així com reforçar la cooperació en la lluita contra el canvi climàtic, juntament amb altres petits Estats. En la trobada, que s’emmarca en la visita diplomàtica que Ubach està duent a terme a la Santa Seu i a Roma durant dos dies, també ha estat present l’ambaixador d’Andorra acreditat al Vaticà, Carles Alvarez Marfany.

Aquest mateix dilluns, Ubach també s’ha reunit amb el secretari general de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO), Qu Dongyu. Ambdós han acordat impulsar una col·laboració en el marc de la lluita contra el canvi climàtic, el turisme sostenible i la diversificació del sector agrícola andorrà. La ministra ha aprofitat la ocasió per convidar al director general a visitar el Principat.

Posteriorment, Ubach s’ha trobat amb la directora general adjunta de la FAO, Maria Helena Semedo, acompanyada de Rosalaura Romeo, coordinadora del Partenariat de les Muntanyes, l’aliança que uneix a Estats i organitzacions amb l’objectiu d’aconseguir el desenvolupament sostenible i la protecció dels entorns de muntanya, així com millorar la vida dels seus habitants. En aquest intercanvi, s’ha acordat estrènyer la cooperació entre la FAO i Andorra en aquest àmbit mitjançant l’establiment d’una estratègia concreta que tingui un impacte positiu en la ciutadania i l’entorn del Principat.

Comentaris (1)

Trending