Turisme confirma el 15 de juny com a data d’obertura amb França i manté l’1 de juliol per Espanya

Verònica Canals participa en un ‘webinar’ del clúster d’esports d’Actua i juntament amb Sílvia Riva asseguren que hi ha interès de diferents equips professionals que volen venir a entrenar al Principat

'Webinar' del clúster d'esports d'Actua.
'Webinar' del clúster d'esports d'Actua.

La ministra de Turisme, Verònica Canals, ha confirmat aquest matí durant la seva participació en un ‘webinar’ organitzat pel clúster d’esports d’Actua que la data d’obertura total de frontera amb França i que, per tant, permetrà els ciutadans andorrans a anar al país veí del nord és el 15 de juny. Mentrestant, i per prudència, el Govern manté com a data segura per garantir la mobilitat cap a Espanya l’1 de juliol. La incertesa, però, continua sent màxima; els interrogants, també.

Canals participa amb la titular d’Esports i Cultura, Sílvia Riva; la gerent de l’esmentat clúster, Gemma Riu, i el biòleg Joel López, en l’esmentat ‘webinar’, que a nivell del desconfinament i la posada en marxa de les activitats esportives no ha aportat novetats en relació amb el que ja ha anat transcendint fins ara. Les dues ministres sí que han explicat que hi ha equips professionals de diverses disciplines que voldrien venir aquest estiu a fer estades al Principat.

Canals ha explicat que hi ha equips ciclistes que tenen reserves fetes en hotels d’Andorra per a finals de juny. I ha enumerat els requisits que necessiten per poder venir des d’Espanya abans de l’1 de juliol. La titular de Turisme s’ha mostrat “confiada” en què a nivell de proximitat a partir del 22 de juny es pugui accedir als territoris veïns espanyols, a les comarques incloses a la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran.

En aquest sentit, i preveient que l’obertura serà total a partir de l’1 de juliol, Canals ha explicat que si es permet la mobilitat de proximitat a partir del 22 de juny això serviria per “entrenar-se”. La ministra, que ha exposat en síntesi la campanya turística que s’està començat a posar en marxa, ha remarcat que des de Salut tot el que s’ha fet i amb el que s’ha treballat és amb “treure la por i donar confiança”. Les dues titulars ministerials, igual com Joel López, han ressaltat la idea d’una Andorra que ha fet les coses bé i que dóna confiança.

Declaracions de la titular de Turisme, Verònica Canals

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending