Els treballs de la carretera del Montlluís costaran 108,4 milions i es dividiran en tres trams

L’acord estableix les modalitats de cofinançament del programa i Andorra pagarà més per les zones més pròximes al país

Comentaris

Cartell a la RN116.
Cartell a la RN116. ARXIU

El Consell General ha aprovat per assentiment la ratificació de l’Acord entre el Govern d’Andorra i el de la República Francesa relatiu a la millora de la resiliència climàtica i de la viabilitat de les carreteres nacionals 116, 20, 320 i 22, relacionades amb els riscos naturals entre Prades i la frontera francoandorrana. L’acord estableix les modalitats de cofinançament del programa. L'obra total està quantificada en 108,4 milions d'euros que es divideix en tres trams.

Espot ha recordat que en la seva visita a Tarascó el passat mes de març, l'aleshores primer ministre francès Jean Castex li va proposar verbalment signar un conveni per la carretera que uneix Perpinyà amb Andorra, amb les mateixes condicions i característiques que el de la carretera nacional 20 a l'Arieja, des de Tolosa a Andorra. "Li vaig dir que ho analitzariem amb el Govern que encapçalo. Després el prefecte de l'Arieja va enviar una carta convidant al Govern a una concertació per elaborar un protocol conjunt per millorar la resiliència climàtica, la viabilitat i la prevenció de riscos naturals a la carretera nacional 116".

El cap de Govern ha afegit que més enllà d'establir un marc de col·laboració, l'acord fixa les modalitats de cofinançament que és més complex que en l'acord per la carretera nacional 20.  D'aquesta manera, el tram de la carretera general 116 més proper a la frontera tindrà un cost de 12 milions d'euros serà finançat en un 40% per Andorra i 60% per França. El tram una mica més allunyat costarà 6 milions euros, suposarà una inversió per Andorra de 20%  i la resta 80% anirà a càrrec de França. La zona més pròxima a Prades l'assumirà totalment el país veí.

Espot ha afirmat que "és un acord en benefici de tots, pels ciutadans i el nostre teixit econòmic, que s'alimenta cada vegada més de turisme francès".

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending