Els socialistes andorrans i portuguesos reclamen un consolat lusità al Principat

Diferents dirigents el PS es reuneixen amb el diputat Paulo Pisco per exposar-li la situació els ciutadans lusitans que viuen a Andorra i destaquen la bona gestió dels socialistes a Portugal

Comentaris

Paulo Pisco fent una encaixada amb Pere López, al centre de la imatge.
Paulo Pisco fent una encaixada amb Pere López, al centre de la imatge. PS

Els socialistes andorrans (socialdemòcrates en aquest cas) i portuguesos tenen clar que és necessari que hi hagi a Andorra, de manera estable i no honorària, un consolat lusità que doni resposta a les necessitats dels ciutadans originaris de Portugal que viuen al Principat. La demana ha sorgit a tomb d’una trobada entre dirigents del PS amb el diputat socialista portuguès Paulo Pisco, que ha visitat el país durant el cap de setmana.

Tots plegats han tractat la situació de la comunitat portuguesa a Andorra, així com el reclam del PS de comptar amb un consolat al Principat per tal de donar més reforç a la representació dels residents portuguesos al país, que són més de 9.000 persones. En aquest sentit, ambdós partits han compartit la necessitat de tenir aquest òrgan de representació a Andorra i que cal treballar plegats per a aconseguir que sigui una realitat.

El president socialdemòcrata, Pere López, juntament amb el secretari d’Organització, Pere Baró, i la vocal al comitè executiu i representant de la comunitat portuguesa al partit, Liliana Ribeiro, han tractat amb Pisco les pròximes eleccions a Portugal, previstes pel 30 de gener de 2022, i han recordat la possibilitat dels residents portuguesos a Andorra de poder emetre el seu vot per correu ordinari.

A la trobada, els dirigents del PS andorrà han subratllat la immillorable tasca del Partit Socialista a Portugal, que ha aconseguit una etapa de creixement econòmic històric, amb xifres d’atur al mínim, del 6,1%. i la necessitat de mà d’obra en alguns sectors. Així mateix, s’han destacat les polítiques públiques d’habitatge amb mesures com la construcció d’edificis de titularitat pública i de preu assequible per tal que els col·lectius més necessitats hi puguin accedir i que, a la vegada, ha generat multitud de llocs de treball en aquest sector.

El PS portuguès també ha incrementat el salari mínim prop del 30% d’aquest en els darrers tres anys i ha fet una bona gestió de la pandèmia, tot i el rebrot que van patir al Nadal de l’any passat, i actualment és el país europeu amb major índex de vacunació i amb una incidència de 300-400 casos per cada 100.000 habitants en els darrers 14 dies.

Etiquetes

Comentaris

Trending