La ‘soca britànica’ del coronavirus arriba a Catalunya

El govern català espera començar a rebre les vacunes de Moderna a partir de la setmana que ve

Una imatge de la consellera Alba Vergés.
Una imatge de la consellera Alba Vergés. ARXIU

La ‘soca britànica’ de la Covid ja ha arribat a Catalunya. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha confirmat aquest matí que anit es va detectar oficialment el primer cas, “encara que no es pot descartar que hi hagi més casos”. El positiu de la nova derivada del coronavirus s’ha diagnosticat en un ciutadà català que hauria tornat al seu domicili procedent del Regne Unit.

Per una qüestió de protecció de dades, Vergés no ha donat pràcticament dades sobre el cas de la soca detectada a la Gran Bretanya. Sí que ha indicat, però, que la persona contagiada no presenta una clínica complicada i, en conseqüència, no està hospitalitzada. Hores d’ara, segons que ha explicat la consellera s’està duent a terme l’estudi epidemiològic respecte de la persona contagiada.

Catalunya ha posat en marxa des d’aquesta passada mitjanit l’increment de les restriccions. Durant els propers deu dies, com a mínim, els ciutadans catalans no poden sortir del seu municipi a banda que hi ha molts negocis, com ara els centres comercials i establiments de més de 400 metres quadrats, que no poden obrir. Es vol reduir la interacció social. Hores d’ara, segons que ha informat el coordinador Covid de Catalunya, Jacobo Mendioroz, es produeixen un mínim de cent ingressos hospitalaris diaris. “Hi ha un comportament desigual entre les regions”, ha deixat clar el tècnic mèdic. La reproducció del coronavirus es dóna amb molt més celeritat a les ciutats grans i l’àrea metropolitana.

“Vénen setmanes complicades, setmanes molt dures”, ha remarcat Mendioroz, en relació amb les restriccions dictades i l’increment de la pressió hospitalària que s’espera. Per ara, a Catalunya s’han administrat 25.000 dosis des les vacunes, un fet que ha estat remarcat per Vergés, que ha informat que a partir de la setmana que ve, a Catalunya, s’espera l’arribada dels primers vaccins de Moderna. En les properes setmanes s’haurien de rebre unes 100.000 dosis d’aquesta farmacèutica. A Catalunya s’han detectat intents d’estafes en residències anunciant l’arribada de vacunes previ pagament.

Comentaris (1)

Trending