Sis-cents temporers marxen cap a l’Argentina entre aquest dimecres i divendres

Setze autocars en cadascuna de les dues tongades que es fan porten els treballadors hivernals des d’Andorra cap a Madrid, des d’on volen cap al seu país

https://www.youtube.com/embed/FXbfzVZmSgc

Entre avui i divendres volaran cap a l’Argentina prop de sis-cents dels temporers d’aquell país que van fer la temporada hivernal al Principat i que producte de la crisi sanitària del coronavirus i les decisions del govern sud-americà de tancar l’espai aeri i no acceptar ni tan sols l’arribada dels seus compatriotes no han pogut tornar a casa quan pretenien. I tampoc no s’han pogut desplaçar als indrets d’Europa on molts d’ells pensaven fer la temporada d’estiu.

Un comboi format per setze autocars de les companyies Nadal-Julià i Andbus han portat de matinada cap a Madrid la primera remesa d’aquests temporers que aquest dimecres agafen un vol d’Iberia. Entre dijous i divendres es repetirà la mateixa operativa. Ski Andorra juntament amb els ministeris de Turisme i Afers Exteriors miren de confirmar altres vols per a les properes setmanes -Aerolíneas Argentinas està preparant el noliejament d’altres viatges per traslladar cap a Amèrica del Sud especialment argentins que han quedat encallats a Europa- i així pràcticament fer net de temporers al país.

busos4
Els autocars andorrans a la seva arribada a Barajas.

De fet, a partir de l’1 de juny molts dels suports, sobretot en allotjament i manutenció, que han rebut de diverses institucions, especialment alguns comuns, però també alguns empresaris privats, ja s’ha advertit que s’acaben. D’aquí que es vulgui mirar de facilitar quan abans millor la sortida d’aquests residents temporals, molts dels quals tenien bitllets que no van poder ser usats al seu dia, per intentar evitar situacions de més difícil gestió que la que ha portat fins aquí.

Les operatives que es realitzen entre aquest dimarts i el proper divendres són molt semblants. Els setze vehicles en cada ocasió passen o bé dimarts a darrera hora de la tarda o bé dijous en el mateix horari especialment per les parròquies altes per recollir aquelles persones que marxen. Van fent altres aturades per diferents indrets del Principat i finalment una mica abans de la mitjanit travessen la frontera en direcció a Madrid.

 

En el cas d’avui, hi han arribat poc abans de les 8 del matí. En els setze autocars que s’han desplaçat aquesta matinada cap a Barajas hi viatjaven uns 290 temporers, amb el corresponent espai de seguretat entre ells dins dels vehicles per evitar l’eventual propagació del virus. Inicialment, entre dijous i divendres s’espera repetir el mateix format de recollida i desplaçament cap a la capital espanyola.

busos2
Els autocars a punt de marxa cap a Madrid aquesta nit de dimarts.

 

Comentaris (3)

Trending