Riba no veu “preocupant” la davallada de suport a l’acord d’associació

Serà l'evolució del tema en els següents observatoris el que marcarà quins són els passos a seguir per l'executiu en aquesta matèria, tot i que per ara les diferencies "no són significatives"

El secretari d'estat d'Afers Europeus, Landry Riba, atenen als mitjans de comunicació
El secretari d'estat d'Afers Europeus, Landry Riba, atenen als mitjans de comunicació

La disminució del suport a l'Acord d'Associació com a la millor manera de relacionar-se amb la Unió Europa no preocupa a l'executiu. De fet, ho vinculen a un moment puntual i al fet que s'estan tractant temes més sensibles. Tot i això, controlaran en futurs observatoris com evoluciona per tal de determinar si es tracta d'un fet puntual o és una tendència que els obligaria a dur a termes accions per tal d'informar millor a la ciutadania.

El secretari d’estat d’Afers Europeus, Landry Riba, ha restat importància a la petita caiguda que ha mostrat la darrera enquesta d'opinió política d'Andorra Recerca + Innovació (ARI) al suport a l’acord d’Associació com la millor manera de relacionar-se amb la Unió Europa. De fet, ha vinculat aquesta davallada “al moment i al punt de la situació en què ens trobem”, així com que “estem iniciant els debats sobre les qüestions més sensibles, com la circulació de les persones o les telecomunicacions”.

El secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba, explicant el calendari negociador.

Relacionat

Més escepticisme amb l’acord d’associació

Cal recordar que ara fa un any el suport arribava al 49,7% entre andorrans i 45,3% entre no andorrans, mentre que en l’enquesta presentada aquest mateix dilluns, la dada baixava fins al 46,2% i el 36,4% respectivament. “Requereix veure com evolucionarà la situació. De moment entenem que les diferències no són significatives”, però, en cas que s’accentués en els propers observatoris “s’hauria de fer una lectura”, ha afirmat el secretari d’Estat. Una primera avaluació de les dades, però, com ha posat en relleu “molt superficial” i és que encara no les han pogut analitzar en profunditat.

El que sí que és segur és que, de moment, no modificaran el seu pla de comunicació i és que “el projecte és complex i s’ha d’explicar tant com calgui amb el màxim de detall possible. No intentar convèncer sobre el projecte, sinó aconseguir que hi hagi una opinió fonamentada sobre aquest, positiva o negativa”, ha indicat Riba. A més, ha avançat que pròximament s’estrenarà un nou lloc web on “més que simplificar, sectoritzem, perquè tocarem molt ràpidament les oportunitats individuals i sectorials.”

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending