El rebuig francès d'ajudar Andorra provoca indignació a les xarxes i a mitjans del país veí

Fan esment a la 'solidaritat zero' o al fet que el president de la república sigui també el copríncep

El ministre de Finances de França, Bruno Le Maire
El ministre de Finances de França, Bruno Le Maire GOUVERNEMENT.FR

L'anunci per part de França que no pot ajudar econòmicament Andorra ha provocat indignació a les xarxes socials i en alguns mitjans de comunicació digitals del país veí. La frase més repetida és la de 'solidaritat zero' així com el fer que el president de la república, Emmanuel Macron sigui també el copríncep andorrà.

La veu més crítica és la del diputat de Rassemblement National, Louis Aliot. En una entrevista aquest divendres al vespre a l'emissora FranceInfo  va mostrar el seu enuig per la decisió del govern francès. Tot i que l'entrevista era per parlar de la reciprocitat entre França i Espanya per la quarantena, Aliot va introduir el tema d'Andorra. "El president de la república és copríncep d'un petit país que ha patit una crisi sanitària i que necessita ajuda. És increïble perquè som capaços de firmar acords amb tot el planeta i de donar diners a països llunyans però som incapaços d'anar a ajudar un país veí, de ser solidaris amb un país que forma part de nosaltres".

A les xarxes socials, i especialment a Twitter, els internautes també s'han mostrat contraris a la decisió que es va fer efectiva per una carta del ministre de Finances, Bruno Le Maire. Les piulades recorden que Macron és, des de l'any 2017, copríncep d'Andorra i que està obligat a donar la seva ajuda, o que és més rendible a nivell electoral ajudar els immigrans que no pas a un país veí. Altres culpen la Unió Europea que, en aquest cas, és un escull per ajudar un país que no en forma part. També opinen que França ha estat molt menys reticent a l'hora de donar diners a alguns països africans, i que Andorra pertany a Europa. Una altra piulada considera que "a Andorra no hi ha petroli, gas, diamants, integristes, ni dictadura, Només hi ha gent bona. Perquè voleu que els ajudem?.

 

 

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending