Portugal veu en les noves tecnologies un àmbit clau per enfortir la relació econòmica amb Andorra

L’ambaixador lusità al Principat, Joao Mira Gomes, afirma que, un cop passat el pitjor de la pandèmia, és un bon moment per intensificar els llaços empresarials entre els dos països i entén que moltes Pimes i ‘start ups’ podrien estar interessades

Espot amb Mira Gomes, abans d'iniciar-se l'acte.
Espot amb Mira Gomes, abans d'iniciar-se l'acte. G. P.

Portugal aposta per intensificar encara més les relacions econòmiques i empresarials amb Andorra. Així ho ha explicat l’ambaixador lusità, Joao Mira Gomes, que ha posat en relleu que un dels camps on aquesta col·laboració pot anar a més i ser especialment fructífera és el de les noves tecnologies. Sobre l’arribada de vacunes, el diplomàtic ha indicat que tot està pendent de les autoritats sanitàries i s’ha mostrat confiat que els vaccins es puguin enviar aquest mateix juny.

Mira Gomes ha estat un dels convidats de l’acte, celebrat al centre de congressos, que ha servit per commemorar el Dia de Portugal, de Camoes i de les Comunitats Portugueses, que va tenir lloc el passat dijous, 10 de juny. La trobada, amb diverses actuacions musicals, ha servit també per refermar els llaços que uneixen tots dos Estats.

Aquests, justament, han estat posats en relleu per l’ambaixador, que ha admès que la pandèmia ha provocat un cert fre, al mateix temps que ha apostat per reactivar aquesta vinculació. “Hi ha interès comú en intensificar les relacions econòmiques i empresarials”, ha afirmat. I un bon camp, entén, per fer-ho són “les noves tecnologies”.

En aquest sentit, ha indicat que a Portugal hi ha un important auge de les petites i mitjanes empreses i de les ‘start ups’ que, al seu entendre, poden ajudar en aquesta fita. “Tenir una comunitat portuguesa al país obre portes”, ha comentat, tot assegurant que “estem en el bon camí”.

També ha recordat que l’any passat hi havia previst un viatge del ministre d’Economia, Jordi Gallardo a Lisboa i ha avançat que, al seu entendre, ara és un bon moment per fer-lo, després que, en el seu dia, quedés suspès per l’esclat de la pandèmia. També ha posat en relleu la possible obertura d’una ruta regular entre la capital lusitana i l’aeroport d’Andorra-la Seu.

Preguntat sobre les vacunes que enviarà Portugal a Andorra (unes 30.000 dosis) Mira Gomes ha indicat que “la proposta està a la taula i tot està pendent de les autoritats sanitàries”. El diplomàtic, però, s’ha mostrat convençut que l’arribada dels vaccins es pot produir aquest mateix mes.

Etiquetes

Comentaris

Trending