El pavelló d’Andorra a Dubai ha rebut més de 140.000 visitants

La delegació del Principat ha iniciat la seva visita oficial, on han vist les instal·lacions nacionals i, posteriorment, el cap de Govern ha tingut una reunió bilateral amb el ministre d’Exteriors d’Emirats Àrabs Units

Comentaris

La delegació andorrana a la seva visita a l'Expo Dubai 2020.
La delegació andorrana a la seva visita a l'Expo Dubai 2020. Govern d'Andorra

La delegació del Govern que s’ha desplaçat a Dubai han iniciat aquest dijous la seva visita oficial a l’Expo. Han estat el cap de Govern, Xavier Espot, la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, i el secretari d’Estat de Transició Digital i Projectes Estratègics, Cesar Marquina, qui han acudit al Pavelló d’Andorra. Aquesta instal·lació ha rebut més de 140.000 persones en els darrers dies. Posteriorment, Espot ha mantingut una reunió bilateral amb el ministre d’Exteriors d’Emirats Àrabs Units.

Les instal·lacions andorranes a l’Expo Dubai 2020 busquen donar a conèixer el Principat als visitants. L’objectiu és que el vegin com un líving lab d’innovació oberta, una destinació d’inversions atractiva i un país a la recerca d’estratègies de sostenibilitat. El director del pavelló, Jordi Canut, i la resta del personal, han estat treballant des de la inauguració de l’esdeveniment internacional, l’1 d’octubre. Espot ha indicat que, des d’aquell moment, “l’han visitat més de 140.000 persones, més de 1.000 diàries, i estem convençuts que haurem pogut despertar l’interès per el nostre país en un bon nombre d’elles”.

andorra3
Jordi Torres, Xavier Espot i Maria Ubach visionant el material que s'ofereix al pavelló andorrà.

Així, Espot ha apuntat que, a banda de la presència a l’Expo a través del pavelló, s’han fet diversos actes paral·lels en què Andorra hi ha participat activament, així com reunions de treball amb representants de països com Finlàndia o Ucraïna. A més, ha seguit, “també s’ha prospectat el mercat de l’orient mitjà per tal de promocionar el país com una destinació d’inversions, promoció econòmica i turisme, establint lligams amb inversors locals”. A continuació, la delegació ha acudit als pavellons dels països veïns, Espanya, Portugal i França, amb una visita guiada.

Xavier Espot, amb César Marquina, Jordi Torres i Maria Ubach al pavelló andorrà.

Relacionat

La delegació governamental aterra a Dubai i ‘explora’ el pavelló d’Andorra

A la tarda, la delegació s’ha dividit en tres parts per poder visitar els espais de més països amb qui Andorra manté estretes relacions bilaterals. Espot ha visitat el pavelló de Luxemburg, Ubach i Torres el de San Marino i Mònaco. Finalment han participat al vespre com a convidats en els actes en motiu del Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust.

REUNIÓ AMB EL MINISTRE D’EXTERIORS ÀRAB

Paral·lelament, Espot, Ubach i Torres han mantingut una reunió bilateral amb el titular d’Exteriors d’Emirats Àrabs Units, Abdullah bin Zayed Al Nahyan. És el mateix ministre que va visitar Andorra el juliol de 2015 per signar el conveni de no doble imposició que hi ha vigent entre ambdós països, així com un acord de protecció recíproca de les inversions.

Espot i Al Nahyan han tractat sobre la possibilitat de potenciar l’intercanvi de turisme i donar a conèixer el Principat al públic de l’Orient Mitjà. El ministre emiratià s’ha mostrat convençut que, un cop els primers visitants procedents de la zona visitin el Principat, seguiran molts altres. Per últim, ambdues delegacions han tractat també sobre qüestions empresarials i mediambientals.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending