Una part del govern espanyol demanarà tornar a considerar Andorra paradís fiscal

Unides Podem, socis del PSOE en l’executiu d’Espanya, esmenarà el projecte de llei de mesures de prevenció i lluita contra el frau fiscal per ampliar la llista de països que faciliten eludir impostos i incloure-hi el Principat

Pablo Echenique i Pablo Iglesias, dos dels màxims dirigents d'Unides Podem.
Pablo Echenique i Pablo Iglesias, dos dels màxims dirigents d'Unides Podem. ARXIU

Unides Podem -la formació liderada per Pablo Iglesias i que actualment es soci del PSOE al govern espanyol- proposarà que Andorra torni a formar part la llista de paradisos fiscals i demanarà endurir els criteris per a aquells espanyols que canviïn els seus llocs de residència per tal de tributar fora d’Espanya. El portaveu d’Unides Podem al Congrés, Pablo Echenique, s’ha referit al debat sobre els ‘youtubers’ que tributen al Principat per eludir una fiscalitat espanyola més severa.

Echenique ha avançat que la seva formació esmenarà el projecte de llei de mesures de prevenció i lluita contra el frau fiscal per ampliar la llista de paradisos fiscals. El portaveu d’Unides Podem ha explicat que es tractaria d'establir paràmetres perquè el ciutadà o agent que vagi a deslocalitzar la seva residència en paradisos fiscals per tenir nul·la o baixa imposició hagi de complir certes clàusules com és la de seguir pagant cinc anys l'IRPF a Espanya. “Ja existeix en la nostra legislació, s’aplica a certs paradisos fiscals, però hi ha països com Andorra, que s’han quedat fora d'aquesta llista”, ha dit Echenique en roda de premsa de Congrés.

El portaveu d’Unides Podem ha assenyalat que més enllà del debat sobre els ‘youtubers’, “que és censurable perquè una persona deslocalitza la seva residència per pagar menys impostos”, l'elusió fiscal afecta l'Estat de benestar, al finançament dels serveis públics com escoles i hospitals. El projecte de Llei de mesures per a la prevenció del frau fiscal es troba actualment al Congrés per ser debatut. En general, totes les formacions representades al Congrés dels Diputats ha coincidit en què cal millorar les mesures per lluitar contra el frau fiscal. I que el debat va més enllà dels joves ‘youtubers’. Cap partit, però, ha anat tant lluny respecte Andorra com els socis del PSOE al govern espanyol.

Comentaris (31)

Trending