Padreny proposa la creació d’un Forum de Joves parlamentaris al si de l’OSCE

El conseller general del PS considera bàsic que des de les institucions internacionals es promogui polítiques que tinguin en compte els neguits i les necessitats del col·lectiu

El conseller general Roger Padreny, durant la seva intervenció.
El conseller general Roger Padreny, durant la seva intervenció.

El conseller general del grup parlamentari socialdemòcrata Roger Padreny ha participat aquest migdia com a ponent a la reunió que l’OSCE ha impulsat en el marc del 50è aniversari de l'adopció de l'Acta final de Helsinki, que va donar lloc a la creació de l’assemblea parlamentària d’aquest organisme. L’acte ha comptat amb la intervenció de diversos joves líders polítics. Durant el seu parlament, ha proposat la creació d'un Fòrum de Joves parlamentaris vinculat a l’organisme.

Segons ha explicat, això suposaria disposar d’una plataforma per introduir les necessitats del col·lectiu dins de les iniciatives que s’impulsin a l’assemblea. “Esdevé bàsic que des de les institucions es promoguin noves polítiques amb perspectiva de joventut que siguin el catalitzador d’un canvi de la realitat social dels joves. És a dir, noves polítiques orientades a solucionar els problemes concrets d’aquest grup”, ha defensat el conseller general.

Padreny ha recordat que l’actual és una “generació entre crisis, l’econòmica del 2008 i la postpandèmica actual”. Per aquest motiu, considera que la resposta per part de les institucions ha de ser estructural, des dels mateixos Estats però també des del multilateralisme i la cooperació estatal per afavorir “una confiança més reforçada dels joves cap a les institucions nacionals i internacionals”.

El conseller general també ha proposat la creació de la figura d'un representant especial en matèria de joventut, dins l’OSCE-PA. “Cal promoure una política de participació juvenil que impliqui el reconeixement i l’alimentació de fortaleses, interessos i habilitats dels joves, oferint oportunitats reals perquè puguem participar en les decisions que ens afecten com a individus i com a grup”, ha manifestat.

 

Comentaris

Trending