Obertura oficial del pavelló andorrà de l’Expo de Dubai

La cita, que s’inaugura aquest divendres i compta amb la participació rècord de més de 190 països, romandrà en marxa fins al pròxim 31 de març

Un dels espais de l'Expo de Dubai.
Un dels espais de l'Expo de Dubai.

El pavelló d’Andorra a l’Expo Dubai 2020 ja està a punt. L’espai ha celebrat aquest dijous el seu acte d’obertura, un dia abans que la cita internacional que se celebra als Emirats Àrabs visqui el seu tret de sortida. El secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació i comissari del pavelló, Marc Galabert, ha assistit a la celebració.

L’Expo es posa en marxa aquest divendres. Romandrà en marxa fins al 31 de març. Al llarg d’aquests sis mesos, més de 190 països estaran representats en el fòrum internacional que, aquest any sí, ha pogut tirar endavant. El recinte es divideix en tres districtes: el d’oportunitat, el de mobilitat i el de sostenibilitat, on hi ha l’espai andorrà.

A través d’un comunicat, des del Govern s’ha volgut destacar que “participar en un esdeveniment internacional d’aquest tipus servirà com a promoció turística del país” a més de posicionar Andorra com a “laboratori viu” d’innovació oberta així com a destinació atractiva d’inversions. El pavelló està ideat com un espai sensorial que inclou una maqueta interactiva, ulleres de realitat virtual i una gran pantalla en forma de mitjalluna per a una experiència immersiva.

Exterior del pavelló de Dubai.

Relacionat

Una Exposició Universal per promocionar el país amb un cost de tot just 150.000 euros

Durant els mesos en què el Principat estarà representat en aquesta exposició es realitzaran diversos actes amb participació andorrana, alguns dels quals en col·laboració amb altres països. Precisament aquest dilluns 4 d’octubre el director d’Andorra Recerca i Innovació i vicecomissari del pavelló, Marc Pons, participarà en una taula rodona organitzada per Eslovàquia en el marc de la setmana temàtica sobre canvi climàtic i biodiversitat.

Entre els esdeveniments més destacats d’aquests 6 mesos hi ha la celebració del Dia Nacional, que en el cas d’Andorra es farà el 28 de gener. S’hi desplaçarà una delegació oficial per visitar el pavelló i mantenir una agenda de reunions bilaterals. També es preveuen espectacles culturals per part dels esbarts. Al mateix temps, es treballa per poder enviar una missió amb empreses del Principat que tindrà lloc del 25 al 29 de gener, amb la voluntat d’explorar oportunitats en el mercat d’Orient Mitjà i arreu.

La participació andorrana se sustenta amb l’aportació per part de la Unió dels Emirats Àrabs -organitzadors de l’esdeveniment- d’1,5 milions i de 150.000 euros per part d’Andorra. És el quart cop que el país participa en exposicions internacionals o universals, després de les celebrades a Lisboa, Hannover i Saragossa

Etiquetes

Comentaris

Trending