Una Exposició Universal per promocionar el país amb un cost de tot just 150.000 euros

El Govern confia que la participació a Dubai ajudi a donar a conèixer el Principat i treballa per impulsar una missió empresarial entre el 25 i 29 de gener

https://youtu.be/UKin6fHvU6w

El Govern confia que la participació en Andorra a l’Exposició Universal que el pròxim 1 d’octubre comença a Dubai, als Emirats Àrabs Units, serveix per promocionar i donar a conèixer el Principat i per atreure inversió. Per això, s’ha apostat per un pavelló “sensorial” i “immersiu” que “obri la gana” de conèixer el país. El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha assegurat que es tracta “del millor aparador possible”. A més, ha destacat que el cost que assumeix l’executiu és tot just d’uns 150.000 euros.

La mostra ha de començar a inicis del mes vinent i s’allargarà fins al 30 de març. Comptarà amb la participació de fins a 191 països i suposarà la quarta presència andorrana en un esdeveniment d’aquest tipus després de les de Lisboa, el 1998; Hannover, el 2000, i Saragossa, el 2008. A la capital del país àrab s’està acabant de muntar el pavelló, situat al costat dels de Geòrgia, Cuba i les Bahames, en el conegut com districte de la sostenibilitat.

El pavelló inclou un mapatge de video per repassar els principals atractius del país i una maqueta gegant del Principat

Gallardo ha apuntat que són tres els objectius que es persegueixen amb aquest projecte. El primer, “promocionar les oportunitats econòmiques d’Andorra en un context global d’inversió”. A banda, es vol “posicionar el país com un ‘living lab’ i presentar les estratègies de sostenibilitat de la nostra economia”. I això en un escenari que, al seu entendre, “és el millor aparador possible, òptim pel volum de visitants que s’espera, per explicar què és Andorra, què fa i quines oportunitats té pels empresaris”.

Per a Andorra, aquesta oportunitat té un cost mínim. D’uns 150.000 euros, segons ha apuntat el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert. El gruix de la despesa, inclòs el muntatge del pavelló o els desplaçaments del personal necessari, ho cobreix l’organització. Un valor estimat proper als 1,5 milions de dòlars.

El dia 28 de gener està previst celebrar, conjuntament amb el Canadà, el Dia d’Andorra. Aprofitant aquesta data, des del Govern es treballa amb Cambra, CEA i EFA per impulsar una missió empresarial que estigui al país àrab entre el 25 i el 29. Es treballa amb l’horitzó d’acollir una vintena d’empreses.

El pavelló s’està ultimant aquests dies per estar a punt de cara a la inauguració de l’Exposició. S’ha recuperat el retard que, en el seu dia, es va patir amb el bloqueig de part del material per culpa de la situació que es va viure al canal de Suez. La instal·lació comptarà amb un mapatge de vídeo on s’ensenyaran els principals atractius del país, des dels turístics als culturals, però també remarcant els econòmics. També hi haurà una maqueta gegant, de dotze metres quadrats, del país.

La idea és “traslladar al visitant la realitat andorrana”, segons ha explicat Galabert. “Hem apostat per una experiència immersiva i sensorial”, ha apuntat el secretari d’Estat. D’aquesta forma, es confia que a les persones que hi entrin a les dependències “se’ls obri la gana de venir a Andorra”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending