El nou ambaixador de Portugal a Andorra arriba amb voluntat d’enfortir els vincles econòmics

Joao Mira Gomes és un diplomàtic de molt pes i bagatge que els darrers dies ha estat al Principat on s’ha vist amb la ministra d’Afers Exteriors i el titular de Presidència i Economia

Un moment de la trobada entre Jordi Gallardo i Joao Mira Gomes amb altres col·laboradors.
Un moment de la trobada entre Jordi Gallardo i Joao Mira Gomes amb altres col·laboradors. ARXIU / SFGA

El nou ambaixador de Portugal a Andorra ja coneix el Principat. Joao Mira Gomes, un diplomàtic de llarga trajectòria i encara més bagatge, ha estat els darrers dies al país per lliurar les seves credencials i començar a definir les línies mestres que de comú acord amb el Govern andorrà pretén tirar endavant. Enfortir els lligams econòmics entre tots dos països és un dels principals reptes.

Mira Gomes va assumir l’ambaixada de Portugal a Espanya i, per tant, també a Andorra just abans de l’esclat de la crisi sanitària. Fins llavors havia estat el cap de la delegació diplomàtica lusa a Berlín. Aquests darrers dies, acompanyat normalment pel cònsol honorari de Portugal a Andorra, José Manuel da Silva, ha vingut al Principat a lliurar les credencials i presentar-se.

Ha mantingut trobades amb la titular d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i, especialment també, amb el ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo. Tots dos van tractar projectes de col·laboració econòmica entre els dos estats, partint de la base que aspectes com la inversió, el turisme, les comunicacions o la innovació han de ser les línies mestres que guiïn la relació entre els dos països.

Mira Gomes té un destacat currículum. Llicenciat en Dret per la Universitat Catòlica de Lisboa, va ingressar a la carrera diplomàtica el 1983 i ha desenvolupat càrrecs molt importants: ha estat ambaixador fins aterrar a Madrid en una capital tan important com la de Berlín. Però abans encara havia ocupat càrrecs més clau: secretari d’Estat de Defensa de Portugal, ambaixador permanent a l’OTAN o membre del comitè polític i de seguretat de la Unió Europea. A més, té experiència en llocs tan diferents però tan complexes com Macau, l’antiga Iugoslàvia o París.

Comentaris

Trending