Només un 10% dels residents catalans han demanat votar en les eleccions al Parlament

1.466 persones han fet el tràmit que els permetrà participar als comicis, el que suposa una forta davallada en comparació amb els prop de 4.000 que ho van fer en les del desembre del 2017

Els residents catalans han començat a rebre la documentació per poder votar.
Els residents catalans han començat a rebre la documentació per poder votar.

Les eleccions al Parlament de Catalunya, finalment, se celebraran el 14 de febrer, com estava previst, després de la resolució del Tribunal Superior de Justícia. Des d’Andorra, també es podrà participar en els comicis, però ho farà poca gent. Tot just poc menys del 10% dels residents catalans que tenen dret a vot. 1.466 persones han demanat el sufragi pregat, segons les dades de les quals disposa el consolat espanyol.

Ja és habitual que pocs residents votin en les eleccions que es fan a Espanya. Una excepció es va viure el 2017, quan gairebé 4.000 residents catalans van demanar poder votar. Un fenomen atribuït a la situació política posterior al referèndum de l’1 d’octubre i l’aplicació del 155. En aquests nous comicis, però, la participació tornarà a ser molt reduïda.

Així, i segons les dades del consolat, tot just 1.466 persones han fet el tràmit per demanar el vot pregat. Es tracta de tot just un 10% del cens, estimat en uns 14.000 residents catalans. Per tant, la davallada en comparació a les eleccions del 2017 és fortíssima. La xifra és encara provisional, ja que falten per comptar els qui van fer la sol·licitud aprofitant l’ampliació de termini adoptada per la junta electoral central, però fonts de la legació diplomàtica apunten que no esperen que l’increment que es pugui produir sigui significatiu.

Els electors que han fet el tràmit ja han començat a rebre la documentació per poder votar. A partir d’ara, tenen dues opcions. Fins al proper dissabte 13 de febrer, el podran enviar a través de Correus. L’altra possibilitat és emetre el sufragi de forma presencial en l’urna que s’instal·larà a l’ambaixada. En aquest cas, serà a partir del dia 10 i fins al mateix dia de les eleccions.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending