Montaner assegura que no reclama al Govern ser neutral amb la UE però sí que passi informació neutra

La presidenta d’Andorra Endavant lloa l’actual tarannà dialogant de l’executiu amb tots els representants del Consell General en relació amb l’acord d’associació

Carine Montaner, de verd, durant la reunió de la setmana passada a Govern.
Carine Montaner, de verd, durant la reunió de la setmana passada a Govern. SFGA

La presidenta d’Andorra Endavant, Carine Montaner, assegura que és conscient que el Govern defensarà el ‘sí’ a l’acord d’associació amb la Unió Europea (UE) quan arribi el moment del referèndum i que la seva formació no té cap intenció d’exigir a l’executiu que sigui neutral davant la consulta. Una altra cosa és, assegura la parlamentària, que el Govern hagi de facilitar informació neutra als ciutadans sobre el procés d’acostament a Europa.

En resposta a les explicacions del representant de Progressistes-SDP en la taula de negociació del pacte d’Estat sobre Europa Jaume Bartumeu, fetes a través de l’Altaveu, Montaner assegura que, a diferència del que pot sostenir Concòrdia, “jo no he dit que Govern sigui neutral pel referèndum, és evident que defensarà la seva posició del ‘sí’”. En canvi, sosté la consellera general d’Andorra Endavant, sí que el Govern “hauria de ser transparent i neutral per passar informació a la ciutadania a nivell de les reunions informatives periòdiques organitzades per l’executiu adreçades a la ciutadania”.

Jaume Bartumeu durant la reunió de la setmana passada.

Relacionat

Bartumeu i l’esperpent de la darrera reunió sobre el pacte d’Estat europeu

Per ara, Montaner també s’ha mostrat molt satisfeta amb el nivell de diàleg i consens que estan mirant d’oferir als representants del Consell General els diversos responsables del Govern, amb el cap i el secretari d’Estat al capdavant, Xavier Espot i Landry Riba respectivament, en relació amb l’acord d’associació amb la UE.

Comentaris (1)

Trending