Minut de silenci a l'ambaixada francesa en record del professor assassinat

Les ministres d'Exteriors, Maria Ubach, i d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla assisteixen a l'acte

Minut de silenci al recinte diplomàtic aquest dimecres.
Minut de silenci al recinte diplomàtic aquest dimecres. Ambaixada de França

L'ambaixada de França ha fet un minut de silenci en memòria de Samuel Paty, el professor d'història i geografia assassinat a Conflaint-Saint-Honorine, al nord de ParísHi han assistit les ministres d'Exteriors, Maria Ubach i d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, així com els representants de la comunitat francesa a Andorra.

 

Samuel Paty va ser decapitat a mans d'un jove terrorista islamista en acte qualificat com un atac a la llibertat d'expressió i la República. El govern francès va confirmar que el professor va ser objecte d'una fàtua --edicte religiós islàmic-- que es va difondre per Internet, segons el ministre d'Interior francès, Gérald Darmanin qui també ha demanat el tancament de la mesquita de Pantin, que va penjar en la seva pàgina de Facebook un vídeo on va denunciar la classe en la qual el professor decapitat havia mostrat caricatures de Mahoma.

L'ambaixada francesa va qualificar, en un comunicat, l'acte “d’acte barbar” l’assassinat. Dilluns es va fer un altre acte d'homenatge al Lycée Comte de Foix en presència del delegat d'ensenyament Denis Dekerle.

Etiquetes

Comentaris

Trending