El ministeri d’Afers Exteriors es reestructura una vegada passada la Cimera Iberoamericana

El diplomàtic de carrera Jaume Gaytán continua com a ambaixador davant el fòrum internacional perquè Andorra encara forma part de la ‘troika’ organitzadora del proper certamen

Gemma Cano i Jaume Gaytán lideraven el departament de la Cimera Iberoamericana 2020.
Gemma Cano i Jaume Gaytán lideraven el departament de la Cimera Iberoamericana 2020.

La conclusió de la Cimera Iberoamericana i la liquidació de la fundació que es va crear a l’efecte per coordinador l’organització de dit fòrum al Principat ha obligat a reorganitzar el ministeri d’Afers Exteriors. Mentre la directora del departament creat a l’efecte, Gemma Cano, assumeix ara el càrrec d’introductora d’ambaixadors, el diplomàtic Jaume Gaytán es manté com a ambaixador davant el certamen internacional perquè Andorra encara forma part de la ‘troika’ organitzadora de properes edicions.

Cano ha cessat com a directora de la Cimera Iberoamericana i, també en el marc d’aquesta reorganització, Cristina Mota ha deixat de ser directora del departament d’Afers Bilaterals i Consulars. Aquest últim càrrec l’assumeix ara Andreu Jordi, un funcionari ja adscrit al ministeri d’Exteriors, mentre que Mota dirigirà el departament d’Afers Jurídics Internacionals i Recursos Humans. Gaytán, que com a ambaixador té residència a Andorra, també farà altres funcions al ministeri, segons que han explicat fonts governamentals.

Mentrestant, segons les fonts, s’estan fent els darrers passos legals per a la dissolució de la fundació que al seu dia es va constituir per organitzar la Cimera. El personal que va ser contractat ha anat causant baixa a mesura que les seves tasques, que la feina encomanada, ha finalitzat. Així, segons les fonts consultades, la immensa majoria del personal contractat per a un treball determinat va plegar just abans de les vacances estivals.

Comentaris (1)

Trending