Macron i Letizia s’afegeixen a Felip VI com a principals reclams de la Cimera presencial

El president francès com a cap d’Estat andorrà i la reina espanyola estan ara mateix a l’agenda d’alts càrrecs que tenen intenció d’acudir al Principat al tomb del 21 d’abril per la trobada iberoamericana

Felip, Letizia i Macron en una trobada a París.
Felip, Letizia i Macron en una trobada a París. ARXIU

Les agendes dels alts càrrecs es poden modificar en qualsevol moment. I la pandèmia ho pot fer variar més encara. Però els organitzadors de la Cimera Iberoamericana semipresencial que s’ha de celebrar el 21 d’abril amb Andorra com a seu treballen amb la idea que a banda del rei espanyol, Felip VI, també acudiran al Principat, com a dos més dels principals reclams, el president de la República francesa, Emmanuel Macron, en qualitat de Copríncep andorrà i l’experiodista consort del sobirà espanyol Letizia Ortiz.

Fa un parell de setmanes que s’està treballant intensament en el disseny de la seguretat de les personalitats que acudiran a Andorra en la trobada iberoamericana. Hores d’ara, segons les fonts consultades del ministeri d’Exteriors i del d’Interior, Emmanuel Macron tindria intenció de ser al Principat almenys per a l’acte central que s’ha de celebrar el 21 d’abril. També Felip VI acompanyat de la seva esposa visitarien el país. I en aquest cas és possible que l’estada sigui més llarga que no pas la del mandatari francès. La previsió general, segons les fonts, és que de les autoritats que acudeixin a la cimera presencial, la majoria arribin durant el dia 20 d’abril, els actes centrals es farien el dia 21, i marxarien l’endemà.

Una reunió anterior d'àmbit sectorial de la Cimera.

Relacionat

La Cimera Iberoamericana serà semipresencial i tindrà lloc el 21 d’abril

Hores d’ara, les fonts consultades no han pogut confirmar si Macron estaria acompanyat de la seva esposa Brigitte. També està previst que visiti el Principat en motiu de la Cimera Iberoamericana el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Tampoc en aquest cas consta que Begoña Gómez, la parella del mandatari socialista, hagi de traslladar-se al Principat. De fet, la única primera dama, per dir-ho així, amb la qual ara mateix es treballa que pugui acudir a la trobada és Letizia. Com s’ha dit, però, l’agenda pot veure’s alterada en qualsevol moment. Tant pels compromisos que puguin sorgir als mandataris com per qüestions derivades de la pandèmia.

Operaris del COEX segellant una tapa del clavegueram amb un bufador a l'avinguda Meritxell.

Relacionat

La seguretat per la Cimera Iberoamericana es posa a punt

Ja abans de confirmar el 21 d’abril com a data de la Cimera i que aquesta finalment sigui semi-presencial, s’havien iniciat les tasques de disseny de la seguretat dels assistents, que s’ha intensificat els darrers dies. Ja fa dies que s’estan segellant tapes de clavegueram i d’obertures de galeries soterrades per evitar ensurts des del subsòl. És una situació que es fa de forma habitual quan visiten el país altíssims alts càrrecs. Els que també s’esperen a la Cimera són el president i el primer ministre de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa i Antonio Costa, respectivament, i la secretària general iberoamericana, Rebeca Grynspan. També als mandataris de la República Dominicana i de Guatemala.

Comentaris (7)

Trending