La seguretat per la Cimera Iberoamericana es posa a punt

Operaris del COEX amb supervisió policial comencen a segellar les tapes del clavegueram mentre que diversos experts controlen espais susceptibles de la presència de les autoritats que es desplacin al Principat

Operaris del COEX segellant una tapa del clavegueram amb un bufador a l'avinguda Meritxell.
Operaris del COEX segellant una tapa del clavegueram amb un bufador a l'avinguda Meritxell. Toni Solanelles

L’operatiu de seguretat per la Cimera Iberoamericana que suposadament se celebrarà durant el mes d’abril i de manera semipresencial i amb la més que possible presència del rei Felip VI d’Espanya ja s’ha posat en marxa. Encara que el programa d’actes no està ni molt menys definit, els especialistes de la policia i altres experts en seguretat ja estan avançant feina perquè la decisió final no els agafi en fals.

Aquest matí diferents especialistes ja han estat fent treballs de control d’espais on és més que previsible que hi facin acte de presència les autoritats que finalment es desplacin al Principat, com ara el Consell General. S’estan avaluant punts de fuga de seguretat, llocs respecte dels quals s’ha de tenir una especial cura, indrets on caldrà situar-hi vigilància… elements d’aquest tipus.

Alhora, i en diversos punts del país -des de la Margineda a l’avinguda Meritxell- operaris del COEX estan procedint a segellar el clavegueram amb el suport i la supervisió d’integrants del cos de policia. Fins i tot membres dels TEDAX i de l’equip de protecció d’autoritats participen en aquests treballs. Assegurar el subsòl per evitar ensurts és un dels elements que tradicionalment es du a terme. És habitual en qualsevol acte de certa rellevància.

Més en aquest, en què és previsible que puguin acudir al Principat el cap d’Estat espanyol, l’esmentat Felip VI, i el president del govern d’Espanya, Pedro Sánchez. També s’espera la presència dels principals dirigents portuguesos encara que la situació pandèmica ara mateix ho faria molt complicat. Tanmateix hi ha interès des del Principat que pogués acudir a la cita iberoamericana el president de la República francesa, Emmanuel Macron, no pel càrrec que ostenta a França sinó com a Copríncep d’Andorra.

Comentaris (2)

Trending