Hisenda opta per la tecnologia pel control dels espanyols que viuen a l'estranger com els Youtubers

Aquesta nova línia reforçarà la tasca de supervisió sobre les grans fortunes, impulsada per la Unitat Central de Coordinació del Control de Patrimonis Rellevants

Comentaris

Una oficina de l'Agència Tributària espanyola.
Una oficina de l'Agència Tributària espanyola. ARXIU

L'Agència Tributària reforçarà els controls per localitzar residents espanyols que simulen viure a l'estranger a través de l'ús de tecnologia 'big data'. Segons ha informat aquest dilluns a través d'un comunicat, l'any passat ja es va dur a terme una anàlisi en profunditat sobre un ampli col·lectiu de contribuents que figuren com a no residents a les bases de dades tributàries.

A través d'aquest estudi, l'organisme va obtenir diversos indicis per determinar la residència d'alguns patrimonis rellevats, uns indicadors que, a partir d'ara, permetran "intensificar" les actuacions de control. Per altra banda, l'Agència Tributària incrementarà el seu control sobre el comerç electrònic i llençarà una eina per facilitar la declaració de la renda. L'anunci arriba després que populars YouTubers com El Rubius anunciés que traslladava el seu domicili fiscal a Andorra, perquè "tots els seus amics hi són" i perquè "és un plus pagar menys impostos". El creador de contingut, que compta amb més de 39 milions de subscriptors, assegura que ha hagut d'aguantar una "tempesta d'insults, infàmies i incitació a l'odi sobre la meva persona, fins al punt de penjar-me etiquetes polítiques, i discutir sobre si soc o no patriota".

Aquesta nova línia reforçarà la tasca de control sobre les grans fortunes, impulsada per la Unitat Central de Coordinació del Control de Patrimonis Rellevants de l'Oficina Nacional d'Investigació del Frau. En relació amb el comerç electrònic, l'agència intensificarà el seu control amb l'objectiu d'assegurar "la completa identificació fiscal" d'aquelles empreses que, malgrat no estar domiciliades a l'Estat, facin la venda final a consumidors espanyols.

Quant a la declaració de la renda, l'Agència Tributària ha creat una eina que permet predir errors i advertir al contribuent. Mitjançant l'ús de tècniques d'aprenentatge automàtic, aquesta nova eina seleccionarà una sèrie de contribuents susceptibles que puguin cometre equivocacions en determinades caselles de l'apartat de 'rendiments del treball' i els avisarà de possibles errors, evitant així una regularització posterior.

Etiquetes

Comentaris

Trending