El govern espanyol demanarà una última pròrroga de l'estat d'alarma fins al 24 de juny

Seria la cinquena ampliació, tindria una vigència d'un mes, i el Congrés dels Diputats li haurà de donar el vistiplau

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez.
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez. ARXIU

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha explicat que demanarà una nova pròrroga de l'estat d'alarma però amb una vigència d'"aproximadament un mes". En roda de premsa telemàtica, Sánchez ha afirmat que aquesta pròrroga "pretén ser la última" i tindrà "característiques diferents respecte a les anteriors". Ha insistit però que tot dependrà de l'evolució del virus.

A més, el president espanyol ha assegurat que "regirà lacogovernança" i que les comunitats autònomes "aniran recuperant la seva plena capacitat de decisió". Ha afegit que vol assolir al Congrés el "gran consens"que ha assegurat que existeix a la societat sobre la necessitat d'aquest estat d'alarma. Ha explicat que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, serà el comandament únic en aquest nou període d'un mes d'estat d'alarma, sota el sistema de coordinació amb les comunitats autònomesLa resta de ministres que van assumir competències de les autonomies deixaran de tenir-les.

Si el Congrés dels Diputats dona el seu vistiplau, l'estat d'alarma s'allargaria fins el 24 de juny. L'estat d'alarma es va decretar el 14 de març i fins ara, s'ha anat ampliat per quinzenes fins a quatre ocasions: el 25 de març, el 9 d'abril, el 22 d'abril i el 6 de maig.  En aquesta darrera ocasió, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) va votar, per primer cop, en contra de l'ampliació de l'estat d'alarma. La proposta va tirar endavant gràcies als acords del govern espanyol amb Ciutadans i el Partit Nacionalista Basc (PNB).

Comentaris (1)

Trending