Govern confirma que busca una nova seu per a l'ambaixada de Brussel·les

Els costos de manteniment, l'allunyament de les institucions i l'augment dels elements digitals de promoció turística són les causes del canvi

Comentaris

Imatge de Brussel·les des del balcó de l'ambaixada.
Imatge de Brussel·les des del balcó de l'ambaixada. ARXIU

El ministre portaveu Eric Jover ha confirmat en la roda de premsa posterior al consell de ministres que l'edifici que acull l'ambaixada d'Andorra a Brussel·les està en venda i que es busca una nova seu més pròxima a les institucions europees. "Hem de tenir una ambaixada adequada a les negociacions que s'estan mantenint per l'Acord d'Associació amb la Unió Europea", ha dit.

Segons ha indicat el ministre, "aquesta ambaixada complia amb dues funcions, la diplomàtica i l'oficina turística. Actualment els elements de promoció turística són digitals i ni presencials per la qual cosa mantenir una oficina de turisme està cada cop menys justificat". L'edifici té uns costos de manteniment molt alts i que s'incrementen any rere any. "Necessita un manteniment constant, una cosa lògica si tenim en compte els anys que fa des de la seva construcció. Per aquests motius volem fer un canvi d'enfocament".

Edifici de l'antiga ambaixada d'Andorra a Brussel·les.

Relacionat

La reactivació de la venda de la seu de l'ambaixada a Brussel·les aixeca polèmica

El fet de ser un edifici singular i en una zona cèntrica pot facilitar la seva venda i traslladar la representació diplomàtica a un immoble més funcional. L'edifici de la rue Montagne va ser adquirit durant el govern de Josep Pintat.

Etiquetes

Comentaris

Trending