La Generalitat podria aixecar el confinament la setmana de Nadal i la de Reis

La pressió de les cases regionals, que aglutinen un milió de persones, està sent molt forta; amb tot, es mantindria el toc de queda

Vehicles sortint del Principat.
Vehicles sortint del Principat. ARXIU

La Generalitat podria aixecar el confinament perimetral i permetre la mobilitat força normalitzada la setmana de Nadal i la de Cap d’Any i Reis. La decisió encara no està presa i tot dependrà de l’evolució sanitària. Però la pressió de les cases regionals establertes a Catalunya, que aglutinen fins a un milió de persones i que volen poder anar als seus pobles d’origen, està sent molt forta. En tot cas, l’obertura no aniria més enllà de quinze dies.

El Procicat està reunit en aquests moments i es preveu que a partir de la 1 del migdia hi hagi algun anunci oficial en relació a la desescalada que planteja el govern català. Hi haurà algun relaxament sobretot en relació amb la restauració. En aquest sentit, ja és possible que dilluns que ve es puguin obrir les terrasses de bars i restaurants. També és factible que les diverses fases establertes en el pla de desescalada s’accelerin i no siguin de quinze dies en quinze dies en funció de l’evolució de la pandèmia.

El que és clar és que pel pont de la Puríssima no hi haurà cap mesura que, en principi, pugui afavorir Andorra. I tampoc no és clar que hi sigui després. En qualsevol cas, el relaxament que s'analitza en matèria de mobilitat se situa entre el 21 de desembre i 7 de gener. Catalunya està encarada cap a un procés electoral necessari per posar ordre en l’arena política catalana i això també compta, i molt, a l’hora de prendre decisions. En principi, el toc de queda sembla que es mantindrà encara que es relaxin les mesures de mobilitat.

Comentaris (3)

Trending