França no especifica que per entrar al país l'única prova reconeguda sigui la PCR negativa

El decret publicat dissabte passat al Diari Oficial de la República Francesa només parla d'un test realitzat 72 hores abans del viatge

Un control de duana a França.
Un control de duana a França. ARXIU

El Diari Oficial de la República Francesa en el decret 2021-99 i en l'article 14-1.-I.- determina que totes les persones més grans d'onze anys que vulguin entrar al país han de presentar una prova negativa de Covid-19 feta 72 hores abans de passar la frontera. En cap cas detalla que la prova hagi de ser una PCR.

 

El decret en modifica dos d'anteriors del mes d'octubre relatius a les mesures per fer front a l'expansió de la pandèmia de la Covid-19. Recull mes mesures que es van adoptar divendres passat i que va anunciar el primer ministre francès, Jean Castex. En el nou escenari de restriccions, els residents andorrans només es poden traslladar a la regió d'Occitània per causes justificades com poden ser les visites mèdiques, els estudis escolars o a la universitat, o causes familiars. Queden exempts els treballadors fronterers o els conductors de transport de mercaderiesdépart

Ara caldrà veure la interpretació que es fa a la frontera del decret i de la resta de normatives. Amb el decret, es fixa el tancament dels establiments comercials de més de 20.000 metres quadrats que no es dediquin a la venda de productes d'alimentació. Del funcionament d'aquestes mesures dependrà que França no entri en un tercer confinament.

Per altra banda, el govern ja va anunciar oficialment aquest dilluns que els remuntadors de les estacions d'esquí no obriran aquest mes, amb la qual cosa la temporada està perduda davant l'enuig dels responsables dels dominis esquiables. 

Etiquetes

Comentaris

Trending