França no cedeix en els requisits per entrar al país

Es manté l'obligació de disposar d'un certificat de desplaçament internacional i de la targeta de residència al país

Un control a la frontera del Baladrà.
Un control a la frontera del Baladrà. Altaveu

El ministeri d'Europa i d'Afers Exteriors de França (MEAE​ha informat que manté l'obligació de disposar d'un certificat de desplaçament internacional i d'un justificant de residència al país per a entrar-hi. També recorden que Andorra manté la quarantena a domicili durant quinze dies. La ministra d'Exteriors, Maria Ubach compareix aquest dimecres a la comissió legislativa del Consell General per informar dels treballs duts a terme en relació amb el repatriament d'andorrans, repatriament de temporers, accions de cooperació internacional i cooperació amb França i Espanya en el procés de desconfinament.

Les autoritats franceses aconsellen ajornar qualsevol desplaçament internacional, fins i tot entre països de la Unió Europea perquè no poden anticipar les decisions que prendran les autoritats en els pròxims dies. En un comunicat el ministeri francès recorda que només ofereix consells i que, en cap cas, dona autoritzacions o el seu acord per dur a terme viatges. Així mateix recomanen consultar la pàgina web del ministeri d'Interior perquè hi pot haver canvis o modificacions en la normativa en poc temps.

El tancament de la frontera amb el pas obert només per als treballadors fronterers o per als transportistes ha provocat nombrosos problemes, especialment entre els estudiants que havien de deixar el pis al final del curs universitari o que s'havien de traslladar a una altra ciutat del país veí. L'ambaixada de França va rebre demandes d'ajuts d'una trentena d'estudiants universitaris del Principat que no poden tornar als pisos que han llogat i fer-hi la mudança. El problema és que alguns dels estudiants no tenen la carta de residència.

 

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending