Espot referma davant l’ONU l’aposta contra el malbaratament alimentari

El cap de Govern ha destacat el Projecte de llei sobre l’economia circular, que “permetrà un enfocament més sostenible del consum”

La delegació d'Andorra a l'ONU
La delegació d'Andorra a l'ONU

El cap de Govern, Xavier Espot, va participar ahir telemàticament en la Cimera de les Nacions Unides sobre Sistemes Alimentaris. Durant la seva intervenció, Espot va posar en relleu l’aposta d’Andorra per impulsar la lluita contra el malbaratament alimentari, per avançar cap a sistemes alimentaris sostenibles. De fet, va destacar el Projecte de llei aprovat per l’Executiu sobre l’economia circular, que “permetrà un enfocament més sostenible del consum”.

Espot va assenyalar la importància de tenir uns processos de consum i gestió de béns naturals sostenibles. Precisament, va r4ecordar que el mateix Projecte de llei s’alinea amb l’ODS 12.3, que té per objectiu reduir a la meitat les pèrdues d’aliments per al 2030. Pel que fa a la producció, va explicar l’aposta de Govern per invertir en la promoció i certificació de productes locals i circuits de subministrament més curts, per tal de garantir la qualitat.

En termes generals, Espot es va referir als efectes de la pandèmia sobre el sistema alimentari global. Segons va apuntar, la investigació i la innovació són motors essencials per desenvolupar sistemes alimentaris més adaptats al canvi climàtic i a la distribució de la població mundial actual. També va recordar que el 29 de setembre se celebra el Dia internacional sobre la conscienciació de la pèrdua i el malbaratament, gràcies a la proposta conjunta entre Andorra i San Marino.

 “El percentatge de vacunació d’Andorra contra la Covid-19 no hauria estat possible sense la cooperació internacional”

D’altra banda, Espot va participar, dimecres passat, en la Cimera Virtual ‘Posar fi a la pandèmia i reconstruïm-nos millor’, organitzada pels Estats Units d’Amèrica. En el seu parlament, va afirmar que el percentatge de vacunació d’Andorra contra la Covid-19 “no hauria estat possible sense la cooperació internacional”. A més, va emfatitzar que el país advoca per un accés equitatiu als vaccins, així com a mètodes de protecció i proves contra el coronavirus.

Per la seva banda, la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va participar en la trobada dels Ministres d’Afers Exteriors d’Iberoamèrica, que va comptar amb els seus homòlegs dels països desplaçats a Nova York. En la reunió, es va abordar el procés de selecció del pròxim Secretari General en substitució de Rebeca Grynspan, que va finalitzar el seu mandat el 8 de setembre. A més, es va tractar la preparació de la pròxima Cimera de Caps d’Estat i de Govern, que se celebrarà a la República Dominicana.

A la tarda, Ubach va intervenir en l’acte de l’Aliança pel Multilateralisme, organitzat per França i Alemanya. En el seu discurs, va insistir en la importància del multilateralisme per superar reptes, com és el cas de la pandèmia del coronavirus. També, va mantenir una reunió bilateral amb el ministre d’Afers Exteriors de Malta, Evarist Bartolo.

Etiquetes

Comentaris

Trending