Espot qualifica de "cacera de bruixes infonamentada" la iniciativa d'Unidas Podemos

El cap de Govern defensa que "tothom sap que Andorra no és un paradís fiscal" i destaca els esforços que s'han dut a terme els deu darrers anys per aconseguir-ho

Comentaris

El cap de Govern Xavier Espot durant la seva intervenció.
El cap de Govern Xavier Espot durant la seva intervenció. SFGA

El cap de Govern, Xavier Espot ha qualificat de "cacera de bruixes infonamentada" la iniciativa del partit espanyol Unidas Podemos de proposar al congrés dels diputats que Andorra torni a ser considerat com un paradís fiscal, arran de la polèmica generada pel traslladat dels 'youtubers' al país per pagar menys impostos. Espot ha defensat que "tothom sap que Andorra no és un paradís fiscal".

Ha destacat els esforços que s'han efectuat els darrers deu anys per aconseguir-ho i ha reconegut que la proposta d'Unidas Podemos "els ha agafat per sorpresa". S'ha referit als convenis que s'han fet amb l'OCDE i amb el Consell d'Europa. "L'OCDE ens considera un país molt cumplidor", ha dit i ha afegit que "hem rebut gairebé 500 demandes d'informació i més de la meitat són d'Espanya i les hem respost totes". En una exposició molt detallada ha assegurat que "Andorra ha fet en un temps rècord un procés de transformació fonamentat en tres pilars: la lluita contra el blanqueig de capitals, la homologació internacional del marc fiscal i monetari, i la transparència i intercanvi d'informació"

Ha recordat que el marc fiscal està homologat i ha fet esment als vuit convenis per evitar la doble imposició -entre ells, França, Espanya i Portugal-, i als 24 d'intercanvi d'informació fiscal. "No sé el que pretén exactament aquesta iniciativa però si del que es tracta és d'asfixiar econòmicament un petit país, no només es perjudicarà a Andorra sinó a molts ciutadans catalans i espanyols que hi viuen i a les zones veïnes com la comarca de l'Alt Urgell", ha comentat.

El cap de Govern ha reconegut que ha rebut amb "neguit i preocupació" l'acció d'Unidas Podemos "perquè la gent no ve a Andorra només per un motiu fiscal. Som el segon país del món en seguretat ciutadana i el primer en atenció mèdica. Tenim tres sistemes educatius i un gran entorn natural".

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending