Espot es reunirà amb el Papa en plena tempesta per l’informe sobre l’avortament

El cap de Govern viatjarà dilluns al Vaticà per assistir a una audiència privada amb el Pontífex i a una trobada amb el secretari d’Estat, Pietro Parolín per abordar, oficialment l’actualitat sanitària, econòmica i social

El Papa Francesc.
El Papa Francesc.

El cap de Govern, Xavier Espot, viatjarà el pròxim dilluns al Vaticà per mantenir una audiència privada amb el Papa Francesc. També està prevista una trobada amb el secretari d’Estat de la Santa Seu, Pietro Parolín. Oficialment, amb tots dos es vol abordar l’actualitat tant econòmica com social d’Andorra però queda clar que un dels assumptes que estarà sobre la taula és el recentment conegut informe sobre l’encaix a la Carta Magna d’una hipotètica despenalització de l’avortament.

El portaveu de l’executiu, Eric Jover, ha assegurat que la reunió no té relació directa amb aquest document. De fet, ho ha volgut “desvincular” tot afirmant que estava demanda des de fa temps. “Fa mesos que es va sol·licitar i quadra les agendes no és senzill”, ha comentat. Clar que, cal tenir present, que el polèmic informe s’ha fet públic ara, arran de les preguntes parlamentàries realitzades des del grup socialdemòcrata, però a les mans del Govern hi era des de l’inici de la legislatura.

El viatge permetrà a Espot tenir una audiència privada amb el Pontífex. També hi haurà una reunió amb Parolin, el responsable dels afers exteriors del Vaticà. Totes dues trobades han de servir, segons Jover, per fer “un repàs a les qüestions sanitàries vinculades a la pandèmia però també a l’actualitat social i econòmica del país”. Preguntat directament sobre si això inclou l’avortament i les conclusions de l’informe, el portaveu de l’executiu ha volgut tirar pilotes fora indicant que encara no s’han acabat de tancar els temes.

Tot i això, sí que ha volgut insistir en la postura habitual de Demòcrates per Andorra (DA) sobre aquesta matèria. “Sempre hem dit que és una qüestió que no s’atura només en el marc constitucional sinó que també hi ha un element institucional”, ha indicat.

La darrera audiència d’un cap de Govern d’Andorra amb el Sant Pare es remunta a l’any 2014. Llavors, va ser Toni Martí qui va desplaçar-se al Vaticà, per reunir-se, també, amb el papa Francesc.

Comentaris (10)

Trending