Espot es reuneix amb diversos mandataris per la cooperació bilateral

El cap de Govern es troba a París amb motiu de la cerimònia dels 75 anys de la UNESCO, on ha participat

El cap de Govern, Xavier Espot, amb el president d'Eslovènia, Borut Pathor.
El cap de Govern, Xavier Espot, amb el president d'Eslovènia, Borut Pathor.

Durant la seva estada a París, amb motiu de la cerimònia dels 75 anys de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO), el cap de Govern, Xavier Espot, ha aprofitat per mantenir diverses reunions. S’ha trobat amb diferents mandataris per tractar qüestions de la cooperació bilateral. Ho ha fet acompanyat de l’ambaixadora d’Andorra a França, Eva Descarrega.

Ahir dimecres es va reunir amb el president de Montenegro, Milo Dukanovic, on van fer intercanvi de les polítiques implementades pels dos països en l’actual context, tant pel que fa a les mesures sanitàries, com per a la reactivació econòmica. D’altra banda, s’ha trobat amb el president d’Islàndia, Guõni Thorlacius Jóhannesson, on han posat en comú l’experiència de l’encaix al mercat interior europeu i les relacions amb la Unió Europea.

El Fòrum de la Pau ha acollit 30 caps d'Estat.

Relacionat

El cap de Govern afirma que el multilateralisme agafa un nou gir amb la implicació dels Estats Units

També ha tingut l’oportunitat de reunir-se amb el president d’Eslovènia, Borut Pathor, país que ostenta la presidència de torn del Consell de la UE fins a finals d’aquest any. Espot ha agraït el suport rebut en l’avançament de les negociacions amb Europa durant aquest mandat, i han aprofundit en la oportunitat que representa l’acord d’associació per Andorra.

Finalment, el cap de Govern ha tingut l’oportunitat de trobar-se i conversar amb el president de Guinea Bissau, Umaro Sissoco Embaló, amb la primera ministra de Bangladesh, Shiekh Hasina, i el president de Gabon, Ali Bongo, amb els que han pogut comentar els grans reptes de futur globals, com són la lluita contra el canvi climàtic, la reducció de les desigualtats o les polítiques d’inclusió en tots els àmbits.

Etiquetes

Comentaris

Trending