El cap de Govern afirma que el multilateralisme agafa un nou gir amb la implicació dels Estats Units

Xavier Espot ha fet un repàs a la seva participació en el Fòrum de la Pau de París i destaca el paper de la Unesco en l'educació i la cultura

El Fòrum de la Pau ha acollit 30 caps d'Estat.
El Fòrum de la Pau ha acollit 30 caps d'Estat. SFGA

El cap de Govern, Xavier Espot ha afirmat en una roda de premsa telemàtica que "el multilateralisme ha agafat una nova embranzida amb la implicació dels Estats Units". Espot ha fet un repàs a la seva participació en el Fòrum de la Pau i s'ha referit a l'acte del 75è aniversari de la Unesco que té lloc aquest divendres a la tarda també a París.

Espot ha recordat que el multilateralisme "Andorra l'ha defensat sempre" pero ara creu que amb la unió dels Estats Units anunciada per la seva vicepresidenta Kamala Harris "aquesta causa agafa un gir significatiu". Ha destacat que s'abordaran temes com la superació del dèficit en salut i el creixement econòmic, el canvi climàtic, la reducció de les diferències econòmiques i socials entre els països desenvolupats i els que es troben en vies de desenvolupament, la reducció de les desigualtats en matèria d'inclusió, fent èmfasi en el gènere, i la redefinició dels consensos internacionals pel món post pandèmia.

Pel que fa a l'aniversari de la Unesco, ha opinat que "és una institució clau en el lideratge en educació, ciència i cultura".  En aquest sentit, s'ha referit a la candidatura transnacional que s'ha presentat i que agrupa la catedral de la Seu d’Urgell, el castell de Foix, la Casa de la Vall i set esglésies romàniques d'Andorra.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending