Espot defensa al Fòrum de París que cal buscar respostes globals als reptes plantejats per la Covid

El cap de Govern ha participat de forma telemàtica i ha expressat el compromís d’Andorra amb els objectius de l’Agenda 2030 de Nacions Unides

Comentaris

Xavier Espot, durant la intervenció.
Xavier Espot, durant la intervenció.

El cap de Govern, Xavier Espot, ha participat en la tercera edició del Fòrum de París de la Pau, organitzat pel president de la República Francesa i Copríncep d'Andorra, Emmanuel Macron. La jornada, que va començar dimecres i s’allargarà fins divendres, s’està desenvolupament de forma telemàtica sota el títol ‘Combatre el coronavirus i construir el món de després’. El mandatari andorrà ha refermat l’aposta per l’Agenda 2030 i la necessitat de buscar respostes globals al desafiament de la sostenibilitat.

Aquest dijous, s’han dut a terme les intervencions a més alt nivell amb la participació de 60 mandataris europeus i de les Nacions Unides. En la seva al·locució, Espot ha remarcat que Andorra vol acomplir l’Agenda 2030 i ha afirmat que la crisi sanitària ha deixat la necessitat de buscar respostes globals al desafiament de la sostenibilitat en tots els àmbits. En aquest sentit s’ha referit al multilateralisme, la cohesió i el diàleg entre els països com a instrument per fer front als reptes mundials.

L'edició del Fòrum de París de la Pau d’enguany està centrada en la resposta col·lectiva immediata a la pandèmia provocada pel coronavirus, així com en els nous reptes de resiliència i de reconstrucció d'un món més sostenible. D'aquesta manera la discussió ha pivotat al voltant de la millora de la governança sanitària mundial, en el replantejament i la sostenibilitat de l'economia i en els reptes de la digitalització enfortint la ciberseguretat.

Intervenció de Xavier Espot al Fòrum de París de la Pau

Etiquetes

Comentaris

Trending