El conveni entre Andorra i Rússia per la supressió del visat entra en vigor el 25 de novembre

Els andorrans podran desplaçar-se al pais sense fer cap tràmit en aquelles estades que no superin els 90 dies

Signatura de l'acord a Madrid aquest divendres.
Signatura de l'acord a Madrid aquest divendres. SFGA

Pas important i necessari per a l’entrada en vigor del conveni entre el Govern de la Federació Russa i el Govern sobre les condicions de supressió de les formalitats de visat en els viatges mutus dels ciutadans andorrans i russos. L’ambaixador d’Andorra a Espanya, Vicenç Mateu, i l’ambaixador de Rússia a Espanya, Yuri Korchagin, han intercanviat notes diplomàtiques que permeten avançar en el procés de posada en marxa del conveni.

 

Així, en l’acte d’aquest divendres que s’ha celebrat l’Ambaixada de Rússia a Madrid, la part andorrana ha fet entrega de l’instrument de ratificació i la part russa ha acusat recepció d’aquest. Per tant, de conformitat amb el seu article 13, el Conveni entrarà en vigor al transcórrer 60 dies naturals des d’aquesta data, és a dir, el 25 de novembre del 2020.

A partir d’aquesta data, els andorrans podran desplaçar-se a Rússia per motius turístics sense haver de tramitar un visat, en aquelles estades que no superin els 90 dies. Es tracta d’una fita rellevant per a Andorra, ja que millora les condicions de viatge dels nacionals i reforça les relacions amb la Federació Russa.

A més, el Conveni estableix una base jurídica sòlida per seguir desenvolupant les relacions bilaterals existents i crea les condicions necessàries per incrementar els intercanvis turístics entre ambdós països.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending