Els consellers consulars francesos es redueixen de tres a un a causa del descens de residents gals

Actualment n'hi ha 1941 i la baixada s'atribueix a que alguns d'ells no han formulat la seva inscripció a la representació diplomàtica

Comentaris

L'ambaixada de França a Andorra.
L'ambaixada de França a Andorra. ARXIU

El descens de residents francesos en 493 persones ha provocat també la disminució del número de consellers consulars que ha passat de tres a un segons el darrer decret. Actualment hi ha 1941 residents i un sol conseller suposa menys pluralitat i menys representatitivitat. Els actuals consellers són Catherine Metayer, Jacques Carcy i Philippe Noël.

 

El descens s'atribueix a que alguns dels residents no han formalitzar la seva inscripció en el darrer any tot i les notificacions rebudes des de l'ambaixada per a fer-ho. Tot i que sembla difícil que la decisió es pugui canviar. De tota manera els consellers consulars demanen als residents que s'inscriguin per poder, almenys comptar, amb dos representants.

Els consellers formen part d'un Consell Consular i són escollits per sis anys entre els francesos que viuen a l'estranger. També en formen part personalitats del món diplomàtic i polític. Tracta temes relatius a la cultura, l'educació, l'economia o la seguretat. Treballen en col·laboració amb les ambaixades i els consolats. Hi ha més de 400 consellers que són escollits en 130 circumscripcions.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending