Catalunya reobre la porta a Andorra pels Jocs d’hivern

El president de la Generalitat, Pere Aragonés, remarca que el projecte “ha de tenir col·laboració de tots els territoris” però deixa per més endavant, i en funció d’un “treball tècnic” decidir si el Principat seria o no escenari de les competicions

Espot i Aragonés, durant la compareixença davant els mitjans.
Espot i Aragonés, durant la compareixença davant els mitjans. G.P.

Canvi de discurs important en menys de 24 hores. Si dijous des de la Generalitat es descartava la participació d’Andorra en la candidatura dels Jocs d’hivern del 2030, aquest divendres, el mateix president del govern català, Pere Aragonés, ha assegurat que no es descarta cap escenari. Tot dependrà d’un “treball tècnic” que ha d’acabar de definir un projecte que, ha assegurat, “ha de tenir col·laboració” [sense aclarir de quin tipus] “de tots els territoris” ja que “és bo pel conjunt del Pirineu”.

Els Jocs Olímpics han estat un dels assumptes que han abordat el mandatari de la Generalitat amb el cap de Govern, Xavier Espot. I sobre la taula hi havia el fet que tot just dijous, la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i altres fonts del govern català havien gairebé descartat que Andorra es pogués sumar al projecte. El discurs d’Aragonés en sortir de la reunió, però, ha estat ben diferent. Per ara, res es descarta.

“Parlem d’un projecte molt rellevant pel Pirineu i necessitem la col·laboració de tots”, ha afirmat. Ara bé, el que encara cal fer és “determinar l’abast”. I això es farà en l’actual “estadi de feina tècnica”. Així, el president de la Generalitat ha apuntat que “aquest grup de treball ha de permetre saber quines iniciatives vol portar a terme cada administració i veure si podem alinear-los, que seria molt positiu”.

Per la seva banda, Espot ha refermat la voluntat de cooperació. “Estic convençut que la col·laboració d’Andorra, i ja es veurà en el seu moment de quin tipus, seria positiva per assegurar l’èxit de la candidatura”, ha afirmat. Per tant, s’accepta esperar el resultat d’aquest treball tècnic. “Se’ls ha de deixar fer la feina i, un cop estigui, llavors serà el moment de dir la nostra des del punt de vista polític”

Tot i això, el cap de Govern no ha desaprofitat l’ocasió per posar en relleu el que pot aportar el país: “No podem oblidar que tenim el domini esquiable més gran i més dotat dels Pirineus, amb pistes homologades per la Federació Internacional d’Esquí i una experiència en l’acolliment de proves d’alt nivell, a banda de la infraestructura hotelera més important de la zona”. I és que, ha remarcat, “són elements de valor afegit que hem de reivindicar i posar sobre la taula”.

Malgrat tot, Espot ha afirmat que “no hem parlat de si podrem albergar proves o només col·laborar, per exemple, amb infraestructures hoteleres”. I el que sí que ha volgut remarcar és que “vagin on vagin les diferents modalitats, aquesta candidatura, si surt bé, repercutirà positivament  en el conjunt dels Pirineus, i també, d’Andorra, però cal que arribi a bon port”.  

Comentaris (15)

Trending