Catalunya preveu restringir la mobilitat interna els propers dies

La Generalitat sol·licitarà a Madrid la decretació de l’estat d’alarma per poder agafar el control amb mà de ferro de la gestió de la pandèmia

Comentaris

Pere Aragonès i Meritxell Budó.
Pere Aragonès i Meritxell Budó. ARXIU

La Generalitat de Catalunya ha sol·licitat al govern espanyol que decreti l’estat d’alarma en el territori català per tal que l’executiu autonòmic pugui assumir el comandament de la gestió de la crisi sanitària i adoptar mesures restrictives. De fet, el vicepresident català en funcions de president, Pere Aragonès, ha anunciat que si Madrid autoritza l’estat d’alarma, en les properes hores o dies es dictaran mesures restrictives de la mobilitat.

Aragonès, que ha reclamat per a la Generalitat el comandament únic del control de la pandèmia, ha explicat que “l’evolució de la Covid és molt preocupant”. Ha situat l’índex de rebrot al tomb dels 635 punts de mitjana al territori català. El vicepresident català ha demanat a la ciutadania que aquest cap de setmana es quedi a casa i s’anticipi a les mesures que caldrà adoptar perquè la situació actual “ens recorda massa la del març i no hi volem arribar”.

La Generalitat ha assegurat que una vegada Madrid acordi l’estat d’alarma, s’aprovarà d’immediat un “toc de queda nocturn amb característiques específiques” en funció de les ciutats i pobles. I que pot ser que es dictin “més mesures” de restricció de la mobilitat “si l’evolució de les dades sanitàries no és favorable”. Aragonès ha explicat en roda de premsa que el terme toc de queda no agrada i que, de fet, el que es pretén és “limitar la mobilitat nocturna, reduir espais de sociabilitat, evitar relacions socials totalment prescindibles en la situació actual”.

Catalunya no és la única comunitat que ha sol·licitat l’estat d’alarma. També el País Basc ho ha sol·licitat. Igual que Navarra, la Rioja, Extremadura, Astúries i Melilla.

Comentaris

Trending