Catalunya aixeca el confinament comarcal però, per ara, no permet anar de turisme a Andorra

La mesura s’adopta a partir de dilluns però la mobilitat continuarà limitada, a l’espera de converses entre els dos governs, als residents al Principat i l’Alt Urgell

La consellera de Salut catalana, Alba Vergés, durant la compareixença.
La consellera de Salut catalana, Alba Vergés, durant la compareixença. GENERALITAT

Catalunya permetrà desplaçaments entre comarques a partir de dilluns. Així ho ha decidit el Procicat en la reunió d’aquest dijous, amb una condició: només es podran moure bombolles de convivència. Per ara, però, això no suposa que puguin desplaçar-se visitants catalans al Principat, amb l’única excepció dels residents a l’Alt Urgell. Per tant, continuaran sense poder arribar turistes a Andorra, a l’espera de les converses que s’han de mantenir entre tots dos executius.

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha posat en relleu que la decisió és possible després de dies “amb un ritme de baixada lent però constant” de les dades epidemiològiques de la pandèmia provocada pel coronavirus. Mobilitat a banda, també es prenen altres relaxacions com ara l’obertura dels comerços no essencials els caps de setmana o l’obertura de les sales de joc, entre altres. Malgrat aquestes decisions, des del govern català s’ha remarcat que “ara més que mai, amb dades que ens permeten recuperar vida, no hem d’abaixar la guàrdia i hem de protegir-nos”.

Vergés ha indicat que hi haurà diàleg amb el Govern però ha defensat que cal prudència en com s’avança durant les pròximes setmanes

Des d’Andorra, i especialment des del sector turístic, s’està pendent de les resolucions que es poguessin prendre al Procicat. Es confiava que un aixecament, ni que sigui ara via bombolla de convivència, del confinament comarcal, pogués permetre que tornin a arribar visitants al Principat. Per ara, però, no serà pas així.

Vergés ha indicat que “es manté el perímetre de Catalunya” i, per tant, “no es pot anar més enllà del que ja es pot fer”. És a dir, la mobilitat entre tots dos territoris continuarà limitada als residents a Andorra i l’Alt Urgell respectivament.

Des de l’executiu català no s’ha volgut “especular” sobre si aquesta situació es mantindrà durant molt de temps. Per una banda, Vergés ha indicat que es vol parlar amb el Govern per valorar què fer. “Tenim un grup de treball amb l’executiu andorrà i continuarem parlant”, ha apuntat.

Al mateix temps, però, ha apuntat que “hem de ser molt prudents en com avancem les pròximes setmanes”. La consellera ha explicat que “el diàleg hi ha de ser sempre, sense especular què i quan podria passar”.

Comentaris (18)

Trending