Caballero deixa el càrrec afirmant que la crisi no reduirà les inversions franceses

L'ambaixadora destaca la millora de l'accés a Andorra, la cooperació duanera, la transició ecològica, l'atractiu de les universitats del país veí, i les negociacions transfrontereres

Comentaris

L'ambaixadora de França a Andorra, Jocelyne Caballero, durant la roda de premsa.
L'ambaixadora de França a Andorra, Jocelyne Caballero, durant la roda de premsa. AMBASSADE DE FRANCE

L'ambaixadora de França a Andorra, Jocelyne Caballero, que deixarà el càrrec a finals d'agost ha fet un balanç de la seva gestió amb motiu de la Festa Nacional francesa. Ha destacat que durant la seva estada a Andorra han vingut el Copríncep francès i tres ministres i ha centrat la seva acció en cinc àmbits: l'accés a Andorra per carretera, la cooperació duanera, la transició ecològica, l'atractiu de les universitats franceses i les negociacions transfrontereres.

Ha assegurat que la crisi no reduirà les inversions franceses en la xarxa viària i en la protecció de les corredors d'allaus. En aquest sentit ha anunciat que l'any 2023 començaran els treballs del corredor H2 i que ja s'estan duent a terme els estudis previs. S'hi construirà una galeria coberta. També es continuaran renovant les zones per posar (6) i treure cadenes (3). En tots els treballs, com ara la desviació de Tarascon, s'està seguint el calendari previst.

En el terreny de la cooperació duanera ha recordat que "és un tema molt sensible" en el qual els dos països estan molt compromesos. No ha entrat en detalls sobre la proposta de limitar el tabac fronterer a un cartró per persona. Ha dit que s'ha d'aprovar per l'Assemblea Nacional i el Senat i que afectarà altres països.

Durant la roda de premsa ha volgut destacar la globalitat de les accions que comencen en el camp de l'educació, que "és la base". Així, ha explicat que es redinamitzarà el Lycée Comte de Foix amb la renovació del projecte pedagògic i la creació de seccions internacionals. S'oferirà un millor servei d'orientació als alumnes i s'inclourà els professors andorrans en les formacions franceses. El curs 2021-22 es traslladarà una part del Lycée als locals de l'antiga escola espanyola de Ciutat de Valls. S'oferiran les formacions d'hosteleria, l'opció informàtica i la secció internacional del batxillerat.

Etiquetes

Comentaris

Trending